Hyppää sisältöön

Vinkit asuntohakuun!

25.06.2018

Varmistuiko opiskelupaikka? Nyt viimeistään kannattaa hakea, sillä asunnot täyttyvät vauhdikkaasti pitkin kesää. Lue alta vinkit ja ohjeet asunnon hakuun POASilta.

POASilta asuntoa voivat hakea Pirkanmaalla opiskelevat ja työssäkäyvät nuoret. Työssäkäyvillä ikäraja on 30 vuotta tai alle, mutta opiskelijoilla ei ole ikärajaa. Jos haet yhdessä toisen kanssa, riittää että toinen hakijoista täyttää kriteerit. POASilla on yli 30 kohdetta ympäri Tamperetta ja kohteista löytyy sekä soluasuntoja, yksiötä, kaksioita ja kolmioita. Hakemus tehdään sähköisesti ja sen voit täyttää täältä.

Vinkit ja ohjeet asunnon hakuun:

1. Tutustu kohteisiimme

Ennen kuin täytät asuntohakemusta, tutustu huolellisesti kohteisiimme. POASilla on yli 30 kohdetta ympäri Tamperetta. Huomaathan, että osa kohteista on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille. Tämä tieto löytyy kunkin kohteen esittelytiedoissa. Tutustu kohteisiin tästä.

2. Hae vain sellaisia asuntoja, jotka olet valmis vastaanottamaan

Hae asuntoa niistä kohteista, joista olet valmis vastaanottamaan asunnon ja jotka ovat sinulle sopivia ja mieleisiä. Jos kieltäydyt hakusi mukaisesta asunnosta, heikentää tämä mahdollisuuksiasi saada meiltä toista tarjousta, sillä etenkin kesällä hakijoita on useita tuhansia.

3. Älä kuitenkaan rajaa hakuasi liikaa

Onko esimerkiksi oma sauna välttämätön? Voisitko asua hieman kauempana opiskelupaikastasi, sillä Tampereella joukkoliikenne toimii hyvin. Totuus on, että mitä pienemmillä rajauksilla haet asuntoa, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada tarjous! Mieti siis tarkkaan minkä asioiden suhteen olet valmis kompromisseihin ja mitkä ovat sinulle välttämättömiä.

4. Muista myös solut

Vaikka asuminen yksiössä varmasti houkuttelee, kannattaa pitää mielessä myös soluasunnot. Kesällä soluihin on helpompi päästä kuin yksiöihin. Solujen vuokra on usein edullisempi kuin yksiössä, sekä soluasunnossa voi tutustua uusiin ihmisiin. Voit myös hakea soluasuntoon yhdessä kaverisi kanssa! Lue ohjeet kaverin kanssa hakemiseen.

5. Täytä tiedot huolellisesti ja oikeellisesti

POASilla ei ole jonoja, vaan asukasvalinnat tehdään katsoen asunnon tarpeen syytä ja kiireellisyyttä. Asuntoa tarjotaan antamiesi tietojen perusteella ja tästä syystä on tärkeää, että antamasi tiedot ovat oikein. Merkitse huolellisesti päivä, josta alkaen tarvitset asunnon, mikä on asunnon tarpeen syy, sekä tiedot tuloistasi. Hakemuksen lisätiedot kohdassa voit kertoa muuta oleellista tietoa hakemukseesi ja asunnon tarpeesi syyhyn liittyen.

Hakemus on kerrallaan voimassa 3 kuukautta. Jos haluat tehdä muutoksia hakemukseesi tai uusia sen, ole yhteydessä toimistoomme. Lisätietoa asuntohausta ja hakuprosessista voit lukea Löydä koti osiosta.

Huomaathan, että olemme yhteydessä Sinuun, mikäli voimme tarjota asuntoa. Tarjoukset lähetetään pääsääntöisesti hakemuksella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Saatuasi asuntotarjouksen voit käydä katsomassa asuntoa ennen sen vastaan ottamista. Ennen sopimuksen allekirjoittamista, tulee sinun toimittaa hakemuksen liitteet, sekä maksaa vuokravakuus. (Solut 200 €, yksiöt/kaksiot 300 €, kolmiot 450 €) Vakuudesta saat erillisen laskun, jonka mukaan voit vakuuden maksaa.

Tutustu kohteisiin ja täytä hakemus!