Hyppää sisältöön

Löydä uusi koti

POASin vuokra-asunnot on tarkoitettu Pirkanmaan alueen oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille, myös yrittäjille. Lue lisätietoa alla olevista hakuohjeista ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Mikäli olet epävarma hakukelpoisuudestasi, selvitäthän sen etukäteen ennen hakemuksen täyttämistä. Olemme myös koonneet vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin nettisivuillemme, lue vastaukset tästä. Jos sinulla on kysyttävää asuntohausta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Katso yhteystiedot alla olevasta linkistä.

Yhteystiedot

Hakuohjeet

POASin vuokra-asunnot on tarkoitettu Tampereella ja Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville ja alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille, myös yrittäjille. Osa asuntokohteistamme on tarkoitettu vain opiskelijoille ja osa työssäkäyville, joten haethan vain asuntoja, joiden valintakriteerit kohdallasi täyttyvät. Lue lisää alta ja tutustu kohteiden tietoihin asuntohaussa.

Mikäli haet asuntoa yhdessä toisen hakijan kanssa, vain yhden hakijan tulee täyttää valintakriteerit.

Työssäkäyvät:

Työssäkäyvän hakijan tulee olla

 • alle 30-vuotias vuokrasopimuksen alkaessa
 • työsuhteessa (voimassa oleva työsopimus)

Asunnon voi saada, vaikka työsopimus olisikin määräaikainen, eikä työn tarvitse olla kokoaikaista. Määräaikaisen työsopimuksen kestosta riippuen vuokrasopimus voidaan tehdä määräaikaisena. Työpaikan ei tarvitse sijaita Pirkanmaalla.

Myös yrittäjät voivat hakea työssäkäyville alle 30-vuotiaille suunnattuja asuntojamme. Yrittäjien tulee todistaa säännölliset tulot ja varallisuus liitteiden avulla.

Opiskelijat:

Opiskelijoiden kohdalla opiskelun tulee olla

 • päätoimista
 • tutkintoon johtavaa
 • Kelan opintotukeen oikeuttavaa
 • Pirkanmaan alueella sijaitsevassa oppilaitoksessa, esim. Tredu, TAKK, lukiot, Ahlmanin ammattiopisto, Sasky, Tampereen yliopisto, TAMK, sekä POLAMK.

Voionmaan koulutuskeskuksen opiskelijat, lataa erillinen hakuohje tästä.

Tohtoriopiskelijat voivat hakea työssäkäyville nuorille suunnattuja asuntojamme.

Huomioithan, että perustutkintoihin valmentava koulutus (esim. Valma, Telma, Luva), aikuislukio, oppisopimus, kansanopisto-opinnot, yksittäiset kurssit tai muu KELAn opintotuen piiriin kuulumaton koulutus ei oikeuta hakemaan asuntoa POASilta (ellet samaan aikaan lukeudu alle 30- vuotiaaksi työssäkäyväksi nuoreksi). Myöskään pelkästään verkossa tapahtuva opiskelu ei käy, jos oppilaitos ei sijaitse Pirkanmaalla.

Meillä on sekä opiskelijoille että työssäkäyville nuorille suunnattuja asuntokohteita. Kaikkien asuntokohteiden tiedot löydät asuntohausta.

Näihin asuntokohteisiin valitaan vain päätoimisia opiskelijoita:

 • Insinöörinkatu 19
 • Kärkikuja 2 & 6
 • Leirintäkatu 2
 • Nuolialantie 48
 • Perkiönkatu 85
 • Tieteenkatu 18
 • Vaahterakuja 3

Näihin asuntokohteisiin valitaan ensisijaisesti työssäkäyviä nuoria:

 • Insinöörinkatu 59, 66, 68
 • Jäähallinkaari 6 (vain työssäkäyville)
 • Näyttämönkatu 4 & 6
 • Peltokatu 33
 • Piennarkatu 35
 • Ristinarkuntie 18
 • Siirtolapuutarhankatu 4

Kaikkia muiden kohteidemme asuntoja vuokrataan yhtä lailla sekä työssäkäyville nuorille että opiskelijoille.

Kaikkia asuntojamme haetaan sähköisellä asuntohakemuksella. Heti vapaisiin asuntoihin tehdään asukasvalinnat samaan tapaan, kuten muihinkin vapautuviin kohteisiin, ja niitä haetaan normaalisti asuntohakemuksella. Asuntohakemukseen kannattaa siis valita muitakin kuin heti vapaita asuntoja.

POASilla ei ole asuntojonoja, vaan asukasvalinnat tehdään asunnon tarpeen syy ja kiireellisyys huomioiden. Huom! Tutustuthan asuntokohteisiin huolella ennen hakemista!

Mikäli kieltäydyt sinulle tarjotusta hakusi mukaisesta asunnosta, se heikentää mahdollisuuksiasi saada jatkossa uusi tarjous.

Merkitse hakemukseesi päivämäärät, jolloin asunnon tarpeesi alkaa ja milloin sinun on viimeistään muutettava pois nykyisestä asunnosta. Mikäli asunnon tarpeesi on lyhytaikainen (alle kuusi kuukautta) esimerkiksi harjoittelun vuoksi, voimme tehdä vain määräaikaisen vuokrasopimuksen soluasuntoon.

Voit täyttää asuntohakemuksen, vaikka sinulla ei olisikaan vielä tarvittavia liitteitä. Liitteet voi lisätä hakemukseen myös jälkeenpäin. Ne tarkistetaan viimeistään ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Huomioithan, että liitteiden toimitus on edellytys sopimuksen solmimiseen!

Mikäli mahdollista, lisää tarvittavat liitteet jo asuntohakemuksen täyttämisen yhteydessä. Se nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä.

Työssäkäyvältä vaadittavat liitteet:

 • Viimeisin palkkalaskelma
 • Voimassa oleva työsopimus

Opiskelijoilta opiskelutodistukseksi hyväksytään jokin seuraavista:

 • Oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus, joka on enintään 3 kk vanha.
 • Opintopolun kautta otettu kuvakaappaus opiskelutodistuksesta tai sieltä jaettu linkki, josta näkyy sekä opiskeluoikeus että tieto läsnäolosta.
 • Oppilaitoksen hyväksymiskirje, mikäli opiskelu ei ole vielä alkanut.
 • Opiskelijakortti, jossa on opiskelijan ja oppilaitoksen nimi sekä voimassa oleva lukuvuositarra. Opiskelijakortti tulee olla ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä. (Opiskelijakortti riittää vain hakuvaiheessa, ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista vaaditaan myös jokin muu yllä mainituista liitteistä).

Asuntohakemus lähetetään sähköisesti. Lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa on linkki hakemuksen muokkaamiseen. Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta vastata kaikkiin hakemuksiin, vaan otamme sinuun yhteyttä, mikäli voimme tarjota asunnon (katso alta kohta Asukasvalinnat ja asuntotarjous).

Kun luot tunnukset hakemusjärjestelmään, pääset lisäämään liitteitä, muokkaamaan tietoja ja tarvittaessa uusimaan hakemuksen. Voit muokata hakemustasi myös tästä: hakemus.tampuuri.fi/poas/muokkaus/. Muutokset voi tarvittaessa ilmoittaa myös toimistollemme joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Hakija on vastuussa hakemuksen tietojen oikeellisuudesta ja voimassaolosta. Muistathan siis päivittää hakemustasi ajoissa! Mikäli tilanteesi muuttuu, muokkaathan hakemuksesi ajan tasalle. Huomioithan, että kokonaan uuden hakemuksen täyttäminen vanhentaa automaattisesti edellisen asuntohakemuksesi. Mikäli sinulla ei ole enää asunnontarvetta, poistathan hakemuksen.

Lue lisätietoa POASin sisällä tapahtuvista asunnonvaihdoksista ja asukasmuutoksista täältä.

POASilla ei ole asuntojonoja. Kaikkiin asuntoihin, myös heti vapaisiin, tehdään asukasvalinnat hakijoiden asunnon tarpeen syy ja kiireellisyys huomioiden. Kolmiot vuokrataan vähintään kahden hengen talouksille. Huomioimme valinnoissa myös ARA-asuntojen varallisuusrajat. Vapautuvien asuntojen määrä vaihtelee irtisanottujen vuokrasopimusten ja poismuuttavien asukkaiden mukaan.

Tarkastamme kaikkien hakijoiden luottotiedot aina ennen asunnon tarjoamista. Alaikäisen hakijan kohdalla tarkistetaan huoltajan luottotiedot. Merkintä luottotiedoissa ei automaattisesti estä asunnon tarjoamista, vaan tilanne katsotaan tapauskohtaisesti.

Emme ole suoraan yhteydessä kaikkiin hakijoihin, vaan otamme yhteyttä, mikäli voimme tarjota asuntoa. Asuntotarjoukset lähetetään aina sähköpostitse. Kun olet saanut asuntotarjouksen, voit käydä katsomassa kyseistä asuntoa ohjeiden mukaisesti ennen tarjouksen hyväksymistä. Asuntotarjous on voimassa rajoitetun ajan, ja voimassaoloaika on ilmoitettu tarjouksessa.

Ilmoitathan meille asuntotarjouksen voimassaoloajan päättymiseen mennessä, hyväksytkö vai hylkäätkö tarjouksen. Yhteystiedot löydät asuntotarjouksesta.

Kun hyväksyt asuntotarjouksen, ilmoitathan samalla, milloin haluat aloittaa vuokrasopimuksen. Mikäli asunto on vapaa, vuokrasopimuksen voi aloittaa joustavasti arkipäivisin. Sinun tulee myös toimittaa tarvittavat liitteet sopimuksen solmimiseksi, mikäli et ole liittänyt niitä hakemukseesi aiemmin (katso kohta Hakemuksen liitteet yllä).

Vuokranmaksuvelvoite alkaa vuokrasopimuksen alkamispäivästä. Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen alkamispäivä on sitova. Huom! Asunnon avaimia ei luovuteta ennen vuokrasopimuksen alkamispäivää.

Mikäli hylkäät tarjouksen, ilmoitathan samalla, haluatko poistaa tai muokata asuntohakemustasi. Huomioithan, että hakemuksesi mukaisen asuntotarjouksen hylkääminen tai tarjoukseen vastaamatta jättäminen määräajassa heikentää mahdollisuuksiasi saada uusi asuntotarjous.

Mikäli haluat perua allekirjoitetun vuokrasopimuksen ennen sen alkua, veloitetaan siitä seuraavasti:

 • peruutus alle 1 kk ennen sopimuksen alkamispäivää: veloitus on yhden kuukauden vuokra
 • peruutus vähintään 1 kk ennen sopimuksen alkamispäivää: veloitus on 50 % kuukauden vuokrasta
 • peruutus vähintään 2 kk ennen sopimuksen alkamispäivää: veloitus on 50 €.

POASin asuntojen vakuusmaksun suuruus määräytyy asunnon koon mukaan:

 • soluasunnot 200 €
 • yksiöt/kaksiot 300 €
 • kolmiot 450 €

Vakuusmaksu maksetaan ennen vuokrasopimuksen alkua POASin pankkitilille. Huom! Saat vakuusmaksusta erillisen laskun, jonka mukaan vakuus maksetaan! Maksukuitti suoritetusta vakuusmaksusta tulee esittää POASille viimeistään avainten luovutuksen yhteydessä. Avaimia ei luovuteta, mikäli vakuusmaksun suorittamisesta ei ole näyttöä.

Huomioithan, että hyväksymme vakuudeksi vain rahana maksetun vakuuden. Meille ei käy vakuudeksi Kelan tai sosiaalitoimen maksusitoumukset tai rahavakuudet. Lue lisää vakuusmaksusta.

Kun olet tutustunut hakuohjeisiin ja asuntokohteisiin huolellisesti, voit siirtyä täyttämään hakulomakkeen alla olevasta linkistä.

Täytä asuntohakemus