Hae asuntoa

Kuka voi hakea?

POASin vuokra-asunnot on tarkoitettu Tampereella ja Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville ja alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille. Yhdessä hakiessa ainoastaan päähakijan tulee täyttää hakijakriteerit.

Opiskelijoiden kohdalla opiskelun tulee olla päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa opiskelua. Pääasiallisesti perustutkintoihin valmentava koulutus, oppisopimus tai muu KELAn opintotuen piiriin kuulumaton koulutus/aikuiskoulutus ei oikeuta hakemaan asuntoa POASilta (ellet et samaan aikaan lukeudu alle 30-vuotiaaksi työssäkäyväksi nuoreksi).

Osa asuntokohteistamme on tarkoitettu pääasiassa opiskelijoille. Mikäli asuntokohde on ensisijaisesti opiskelijoille, se mainitaan asuntohaussa kohteen tiedoissa. Tutustuthan kohteisiin huolella ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Tutustu asuntoihin

Jos olet epävarma hakumahdollisuudestasi, ota yhteyttä toimistoomme!

Yhteystiedot

Hakuprosessi ja sen vaiheet

Siirry eteen- ja taaksepäin pyyhkäisemällä sivulle

Hakemuksen jättäminen

Jotta voit saada meiltä vuokra-asunnon, sinun on toimitettava meille asuntohakemus. Asuntohakemus lähetetään sähköisesti. Myös heti vapaita asuntoja haetaan normaalisti asuntohakemuksella. Tutustu hakuprosessin vaiheisiin 1-4 ennen hakemuksen täyttämistä.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Saat hakemuksen lähettämisen jälkeen sähköpostiisi vahvistuksen, jossa on linkki asukassivuillemme. Kun luot tunnukset asukassivuille, pääset muokkaamaan hakemuksesi tietoja ja tarvittaessa uusimaan hakemuksen. Muistathan uusia hakemuksesi hyvissä ajoin! Muutokset voi tarvittaessa ilmoittaa myös toimistollemme joko sähköpostitse tai puhelimitse. Uuden hakemuksen lähettäminen vanhentaa automaattisesti edellisen asuntohakemuksesi.

Huom! Tutustuthan kohteisiin huolella ennen hakemista! Mikäli kieltäydyt sinulle tarjotusta haun mukaisesta asunnosta, se heikentää mahdollisuuksiasi saada jatkossa uusi tarjous.

Tutustu asuntoihin


Mikäli mahdollista, voit lisätä liitteet jo hakuvaiheessa asuntohakemukseen. Muussa tapauksessa liitteet tarkistetaan viimeistään ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista (kts. kohta Hakemuksen liitteet). Huomioithan, että liitteiden toimitus on edellytys sopimuksen solmimiseen!

Täytä asuntohakemus

1/4

Asukasvalinnat ja asuntotarjous

Asuntojen irtisanomiset painottuvat pääosin aina kuukausien loppuun. Vapautuviin asuntoihin tehdään asukasvalintoja mahdollisuuksien mukaan jatkuvasti. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot ennen asunnon tarjoamista. Merkintä luottotiedoissa ei automaattisesti estä asunnon tarjoamista, vaan tilanne katsotaan tapauskohtaisesti.

POASilla ei ole jonoja, vaan asukasvalinnat tehdään asunnon tarpeen syytä ja kiireellisyyttä silmällä pitäen. Huomioimme valinnoissa myös ARA-asuntojen varallisuusrajat.

Asuntotarjoukset lähetetään pääsääntöisesti sähköpostilla. 

Kun olet saanut asuntotarjouksen, voit tarjouksessa olleen ohjeistuksen mukaisesti käydä katsomassa tarjottua asuntoa ennen päätöstäsi. Asuntotarjous on voimassa yleensä 2-5 arkipäivää tilanteesta riippuen.

2/4

Asunnon vastaanottaminen

Ota tarjottu asunto vastaan ilmoittamalla asiasta suoraan asunnon tarjoajalle tai toimistollemme. Lomakausina sähköpostitarjouksissa voi olla ohjeistus ilmoittaa asunnon vastaanotosta jollekin toiselle toimiston työntekijälle tai toimiston yleiseen sähköpostiin.

Ilmoitathan myös, mikäli et ota asuntoa vastaan, jotta saamme vuokrattua asunnon sitä tarvitsevalle. Ilmoita samalla, haluatko jatkaa, poistaa tai muokata asuntohakemustasi.

Tässä vaiheessa sinun tulee toimittaa tarvittavat liitteet sopimuksen solmimiseksi, mikäli et ole liittänyt niitä hakemukseesi aiemmin (kts. kohta Hakemuksen liitteet).

POASin asuntojen vakuusmaksun suuruus määräytyy asunnon koon mukaan ja se maksetaan ennen vuokrasuhteen alkamista vuokranantajan pankkitilille (soluasunnot 200€, yksiöt/kaksiot 300€ ja kolmiot 450€). Huom: Saat vakuusmaksusta erillisen laskun, jonka mukaan vakuus maksetaan! Maksukuitti suoritetusta vakuusmaksusta tulee esittää vuokranantajalle viimeistään avainten luovutuksen yhteydessä.

3/4

Hakemuksen liitteet

Opiskelijoilta opiskelutodistukseksi hyväksytään jokin seuraavista:

  • Oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus, joka on korkeintaan 3 kk vanha.
  • Oppilaitoksen hyväksymiskirje, hyväksytään opiskelun alkamispäivään asti.
  • Kelan voimassa oleva opintotukipäätös, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi.
  • Opiskelijakortti, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi sekä voimassa oleva lukuvuositarra. Opiskelijakortti tulee olla ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä.

Työssäkäyvältä hyväksytään jokin seuraavista:

  • Viimeisin palkkalaskelma kuukauden ajalta
  • Ajantasainen työsopimus

 

Mikäli mahdollista, voit lisätä liitteet jo hakuvaiheessa asuntohakemukseen. Muussa tapauksessa liitteet tarkistetaan viimeistään ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Täytä asuntohakemus

4/4