Löydä koti

Kuka voi hakea?

POASin vuokra-asunnot on tarkoitettu Tampereella ja Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville ja alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille. Yhdessä hakiessa riittää, että toinen vuokralaisista täyttää ehdot.

Opiskelijoiden kohdalla opiskelun tulee olla päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa opiskelua. Pääasiallisesti perustutkintoihin valmentava koulutus, oppisopimus tai muu KELAn opintotuen piiriin kuulumaton koulutus/aikuiskoulutus ei oikeuta hakemaan asuntoa POASilta (jos et samaan aikaan lukeudu alle 30-vuotiaaksi työssäkäyväksi nuoreksi).

Osa asuntokohteistamme on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille. Kunkin kohteen tiedoissa on maininta, mikäli kohdetta tarjotaan ensisijaisesti opiskelijoille. Tutustuthan huolella kohteisiimme ennen hakulomakkeen täyttämistä. 

Jos olet epävarma hakumahdollisuudestasi, ota yhteyttä toimistoomme!

Tutustu kohteisiin Yhteystiedot

Hakuprosessi ja sen vaiheet

Siirry eteen- ja taaksepäin pyyhkäisemällä sivulle

Hakemuksen jättäminen

Ennen asukkaaksi pääsyä sinun on toimitettava meille asuntohakemus. Asuntohakemus lähetetään sähköisesti. Myös heti vapaita asuntoja haetaan normaalisti asuntohakemuksella. Tutustu hakuprosessin vaiheisiin 1-4 ennen hakemuksen täyttämistä.

Hakulomake

Hakemus on voimassa kolme kuukautta ja sen voi uusia joko puhelimitse tai sähköpostilla. Muista uusia hakemus hyvissä ajoin. Mahdolliset muutokset voi myös ilmoittaa suoraan toimistoomme eli uutta hakemusta ei tarvitse sen vuoksi toimittaa. Kuitenkin jos muutoksia on paljon tai hakemukselle on tarkoitus lisätä uusia ihmisiä, on helpointa lähettää uusi hakemus. Uuden hakemuksen lähettäminen vanhentaa automaattisesti edellisen asuntohakemuksesi.

Huom! Tutustuthan huolella kohteisiin ennen hakua! Mikäli kieltäydyt Sinulle tarjotusta haun mukaisesta asunnosta, heikentää tämä jatkossa mahdollisuuksia saada uusi tarjous.

Hakemuksen liitteet toimitetaan asunnon vastaanottamisen yhteydessä (kts. kohta Hakemuksen liitteet). Huomioithan, että liitteiden toimitus on edellytys sopimuksen solmimiseen!

1/4

Asukasvalinnat ja asuntotarjous

Asuntojen irtisanomiset painottuvat pääosin aina kuukausien loppuun. Vapautuviin asuntoihin tehdään asukasvalintoja mahdollisuuksien mukaan jatkuvasti. Tarkistamme hakijoiden luottotiedot ennen asunnon tarjoamista. Merkintä luottotiedoissa ei automaattisesti estä asunnon tarjoamista, vaan tilanne katsotaan tapauskohtaisesti.

POASilla ei ole jonoja, vaan asukasvalinnat tehdään asunnon tarpeen syytä ja kiireellisyyttä silmällä pitäen. Huomioimme valinnoissa myös ARA-asuntojen varallisuusrajat.

Asuntotarjoukset lähetämme pääsääntöisesti sähköpostilla. 

Kun olet saanut asuntotarjouksen, voit tarjouksessa olleen ohjeistuksen mukaisesti käydä katsomassa tarjottua asuntoa ennen päätöstäsi. Asuntotarjous on voimassa yleensä 2-5 arkipäivää riippuen tilanteesta.

2/4

Asunnon vastaanottaminen

Otat asunnon vastaan ilmoittamalla asiasta suoraan asunnon tarjoajalle tai toimistollemme. Lomakausina sähköpostitarjouksissa voi olla ohjeistus ilmoittaa asunnon vastaanotosta jollekin toiselle toimiston työntekijälle tai toimiston yleiseen sähköpostiin.

Ilmoitathan myös, mikäli et ota asuntoa vastaan, jotta saamme vuokrattua asunnon sitä tarvitsevalle. Ilmoita samalla, haluatko jatkaa, poistaa tai muokata asuntohakemustasi.

Tässä vaiheessa sinun tulisi huolehtia myös tarvittavat liitteet sopimuksen solmimiseksi. (kts. kohta Hakemuksen liitteet)

POASin asuntojen vakuusmaksun suuruus määräytyy asunnon koon mukaan ja se maksetaan ennen vuokrasuhteen alkamista vuokranantajan pankkitilille (soluasunnot 200€, yksiöt/kaksiot 300€ ja kolmiot 450€). Huom: Saat vakuusmaksusta erillisen laskun, jonka mukaan voit maksun meille maksaa! Maksukuitti suoritetusta vakuusmaksusta tulee esittää vuokranantajalle viimeistään avainten luovutuksen yhteydessä.  

 

3/4

Hakemuksen liitteet

Opiskelijoilta opiskelutodistukseksi hyväksytään jokin seuraavista:

  • Oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus, joka on korkeintaan 3 kk vanha.
  • Oppilaitoksen hyväksymiskirje, hyväksytään opiskelun alkamispäivään asti.
  • Kelan voimassa oleva opintotukipäätös, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi.
  • Opiskelijakortti, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi sekä voimassa oleva lukuvuositarra. Opiskelijakortti tulee olla ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä.

Työssäkäyvältä hyväksytään jokin seuraavista:

  • Viimeisin palkkalaskelma kuukauden ajalta
  • Ajantasainen työsopimus
4/4