Hyppää sisältöön

Vuokranmaksu ja -valvonta

Vuokranmaksupäivä on kirjattu vuokrasopimukseesi, se on pääsääntöisesti joka kuun 5. päivä tai sitä seuraava arkipäivä. Vuokrasuhteen alkaessa saat koontilaskun, josta näet vuokrien eräpäivät aina seuraavan vuoden helmikuun loppuun asti. Vuokria tarkistetaan vuosittain ja uudet vuokralaskut lähetetään asukkaille marras-joulukuussa. Ilmoitathan vuokravalvontaan, jos et ole saanut uusia vuokralaskuja 31.12. mennessä.

Tarkista vuokrasi saldo, laskut ja tehdyt maksusuoritukset asukassivustolta.

Ota yhteyttä vuokravalvontaan asukassivustolla

 

Asumistuki

Mikäli olet oikeutettu yleiseen asumistukeen, suosittelemme tuen maksamista suoraan vuokranantajan tilille. Ilmoita Kelaan POASilta saadut maksutiedot asumistuen maksamista varten. Mikäli Kela maksaa asumistuen suoraan vuokranantajalle, POAS ei lähetä asukkaan maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta erikseen vuokralaskua. Asukas on velvollinen itse seuraamaan ja hoitamaan vuokranmaksuun liittyvät asiat sekä ilmoittamaan mahdolliset muutokset Kelaan.

 

E-lasku

POAS mahdollistaa e-laskutuksen, eli voit halutessasi tilata sähköisen vuokralaskun suoraan verkkopankkiisi.

e-laskun käyttöönotto:

  • Tilaa lasku omasta verkkopankistasi. Mene e-laskuja koskevaan osioon ja lisää uusi laskuttaja. Hae uutta laskuttajaa joko yrityksen nimellä Pirkan Opiskelija-asunnot Oy tai y-tunnuksella 0211539–7. (HUOM! EI POAS eikä Pirkanmaan opiskelija-asunnot. Mikäli asut Jäähallinkaaressa, etsi laskuttaja nimellä Kiinteistö Oy Kalevan Stara tai y-tunnuksella 3010478-3)
  • Laskua tilatessasi sinun tulee täyttää viitenumero, jonka löydät POASin aiemmin lähettämistä laskuista ja/tai asukassivustolta. Tarkistathan, että ilmoittamasi viitenumero on varmasti oikein, sillä laskua ei tule, jos viitenumeroa ei pystytä kohdistamaan.
  • E-laskun tilaaminen vaihtelee pankista riippuen, kysy tarvittaessa lisäohjeita suoraan omasta pankistasi.

Huomio Kelan asumistuen saajat! Jos Kela maksaa asumistukesi suoraan vuokranantajan tilille, laskutuksessa ei huomioida tuen osuutta eli e-laskussa on aina vuokran koko summa. Näin ollen sinun tulee itse vähentää laskusta asumistuen osuus ja muuttaa laskun summa verkkopankissasi.

Ongelmia vuokranmaksun kanssa?

Jos sinulla on ongelmia vuokranmaksun kanssa, otathan välittömästi yhteyttä vuokravalvontaan. Pystymme tarvittaessa joustamaan vuokranmaksussa ja tekemään maksusuunnitelman, mikäli olet ajoissa yhteydessä.

Mikäli et ole ollut yhteydessä vuokravalvontaan eikä lähettämillämme maksuhuomautuksilla ole vaikutusta, perittävät siirtyvät Intrumin hoidettavaksi. Kun perintä on siirretty Intrumiin ja olet saanut sieltä muistutuskirjeen, tulee sen jälkeen maksuista sopia aina suoraan Intrumin kanssa muistutuskirjeessä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Ota meihin yhteyttä: Lähetä viesti asukassivustolla.

Apua rahahuoliin

Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön palveluiden, asiakasraadin ja ASTA-hankkeen yhteistyönä koottu opas tarjoaa apua rahahuoliin. Oppaasta löytyy neuvoja, miten toimia, jos rahat eivät riitä laskujen maksuun, ohjeita budjetointiin sekä tietoa velkojen järjestelykeinoista ja rahahuolissa auttavista tahoista.

Lataa Apua rahahuoliin -opas tästä