Yhteisautot

POASin Yhteisauto on sähköajoneuvo, jonka voit varata käyttöösi aina silloin, kun sitä tarvitset. Varauksesta veloitetaan pieni vuokrahinta.

Autoja on yhteensä 3 kpl:

  • Joule (XOX-306): Ruotula, Ritakatu 13, C-talon pääty
  • Watti (XOX-307): Peltolammi, Vaahterakuja 5 kulmalla, paikka nro 1
  • Voltti (XOX-313): Hervanta, Insinöörinkatu 21, Tupakkikiven parkki ostoskeskus Duon vieressä, paikka nro 24

Autoissa on selkeät ohjeet lataamista sekä mahdollisia ongelmatilanteita varten. Muistathan laittaa auton lataukseen käytön jälkeen!

Hinnasto:
7€/1h
20€/1-3h
25€/3-5h
35€/5-8h
40€/8-12h
48€/12-23h

Yhteiskäyttöisten sähköautojen operaattori vaihtui elokuussa 2019. OP Yhteisauto -palvelun operointi siirtyy OP:lta suurimmalle kotimaiselle leasingyritykselle Secto Automotivelle.

Näin rekisteröidyt yhteiskäyttöautojen käyttäjäksi:

  1. Mene puhelimella tai tietokoneen selaimella Secto Yhteiskäyttö sivulle sectoyhteiskaytto.fi.
  2. Anna liittymiskoodi POAScar2019
  3. Luo käyttäjätunnus ja täytä pyydetyt tiedot
  4. Järjestelmä lähettää ilmoituksen käyttäjätunnuksen luomisesta annettuun sähköpostiin.
  5. Kirjaudu sisään Secto Yhteiskäyttö -palveluun sectoyhteiskaytto.fi.

Secto Yhteiskäyttö on online-palvelu, joka toimii kaikilla päätelaitteilla ja mobiilipuhelimilla. Tarvitset vain nettiyhteyden.

Ennen ensimmäistä autonvuokrausta tarkistetaan, että kuljettaja on POASin asukas. Tästä johtuen rekisteröitymisen hyväksymisessä voi olla viivettä. Viive on arkisin toimiston aukioloaikana noin 5–120 min. Työaikojen ulkopuolella, viikonloppuisin ja arkipyhinä tehdyissä rekisteröinneissä käsittely voi pahimmillaan kestää seuraavan arkipäivän aamuun. Tästä syystä rekisteröintipyynnöt kannattaa lähettää toimiston aukioloaikoina, mikäli mahdollista. Pahoittelemme viiveestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa! Rekisteröitymisen vahvistamisen jälkeen voit tehdä autonvuokrauksia ilman viivettä.

Täältä näet kuvalliset ohjeet järjestelmän käyttöön: Kuljettajan käyttöohje

Secto Tiepalvelu

Vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee puhelimessa ympäri vuorokauden. Mikäli tilannetta ei saada korjattua puhelimitse, tieturva-ammattilainen lähetetään paikalle auttamaan.

Puh. 020 792 4311
assistance(a)falck.fi

Driveco tekninen tuki
Puh. 0500 798 534

Näin lataat sähköauton ajon jälkeen:


Usein kysyttyä:
Kuinka kauan täydellä akulla voi ajaa?

  • Täydellä akulla ajelet noin 150-300 km eri tekijöistä riippuen. Akunkestoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm. sääolosuhteet, ajonopeus sekä se, ajetaanko kaupunki- vai maantieajoa. Pakkaskelillä ajaminen ja lisälaitteiden, kuten ilmastoinnin tai äänentoistojärjestelmän, käyttö syövät akkua nopeammin. Autossa on kaksi erilaisilla latauspistokkeilla varustettua kaapelia: Type 2 ja Schuko. Tarkista oheisesta kartasta Type 2 -latauspistoketta tukevat latauspisteet: latauskartta.fi. Schuko-liitännällä varustettua kaapelia käytetään, jos lataat autoa kotiolosuhteissa tavallisesta pistorasiasta.