Hyppää sisältöön

Yhteisautot

POASin Yhteisauto on sähköajoneuvo, jonka voit varata käyttöösi aina silloin, kun sitä tarvitset. Varauksesta veloitetaan pieni vuokrahinta. Yhteisautomme sijaitsevat seuraavissa kotipisteissä:

  • Watti (XOX-307): Peltolammi, Vaahterakuja 5 kulmalla, paikka nro 1
  • Joule (XOX-306): Hervanta, Insinöörinkatu 21, Tupakkikiven parkkialue ostoskeskus Duon vieressä, paikka nro 24

Hinnasto

7 €/1 h
14 €/1-2 h
20 €/2-3 h
25 €/3-5 h
35 €/5-8 h
40 €/8-12 h
48 €/12-23 h

 

Yhteiskäyttöisten sähköautojen operaattori on kotimainen leasing-yhtiö Secto Automotive. Secto Yhteiskäyttö on online-palvelu, joka toimii kaikilla päätelaitteilla ja mobiilipuhelimilla. Tarvitset vain nettiyhteyden.

Näin rekisteröidyt yhteiskäyttöautojen käyttäjäksi

1. Mene puhelimella tai tietokoneen selaimella Secto Yhteiskäyttö -sivulle sectoyhteiskaytto.fi
2. Anna liittymiskoodi POAScar2019
3. Luo käyttäjätunnus ja täytä pyydetyt tiedot
4. Järjestelmä lähettää ilmoituksen käyttäjätunnuksen luomisesta annettuun sähköpostiin
5. Kirjaudu sisään Secto Yhteiskäyttö -palveluun sectoyhteiskaytto.fi

Täältä näet kuvalliset ohjeet järjestelmän käyttöön: Kuljettajan käyttöohje

Ennen ensimmäistä autonvuokrausta tarkistetaan, että kuljettaja on POASin asukas. Tästä johtuen rekisteröitymisen hyväksymisessä voi olla viivettä. Viive on arkisin toimiston aukioloaikana noin 5–120 min. Työaikojen ulkopuolella, viikonloppuisin ja arkipyhinä tehdyissä rekisteröinneissä käsittely voi pahimmillaan kestää seuraavan arkipäivän aamuun. Tästä syystä rekisteröintipyynnöt kannattaa lähettää toimiston aukioloaikoina, mikäli mahdollista. Pahoittelemme viiveestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa! Rekisteröitymisen vahvistamisen jälkeen voit tehdä autonvuokrauksia ilman viivettä.

Autoissa on selkeät ohjeet lataamista sekä mahdollisia ongelmatilanteita varten. Muistathan laittaa auton lataukseen käytön jälkeen!

Näin laitat sähköauton lataukseen

Usein kysyttyä

Kauanko täydellä akulla voi ajaa?

– Täydellä akulla ajelet noin 150-300 km eri tekijöistä riippuen. Akunkestoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm. sääolosuhteet, ajonopeus sekä se, ajetaanko kaupunki- vai maantieajoa. Pakkaskelillä ajaminen ja lisälaitteiden, kuten ilmastoinnin tai äänentoistojärjestelmän, käyttö syövät akkua nopeammin. Autossa on kaksi erilaisilla latauspistokkeilla varustettua kaapelia: Type 2 ja Schuko. Tarkista oheisesta kartasta Type 2 -latauspistoketta tukevat latauspisteet: latauskartta.fi. Schuko-liitännällä varustettua kaapelia käytetään, jos lataat autoa kotiolosuhteissa tavallisesta pistorasiasta.

Kauanko kestää, että auto latautuu täyteen asti?

– Kuten ajomatkaankin, myös latausnopeuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten latauspistokkeen tyyppi, sääolosuhteet ja akun lämpötila. Type 2 -latauspisteessä akku latautuu tyhjästä täyteen (0% -> 100%) saakka noin 4-6 tunnissa. Kotipistorasiasta tapahtuva hidaslataus vie aikaa vähintään yön yli.

Secto Tiepalvelu

Vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee puhelimessa ympäri vuorokauden. Mikäli tilannetta ei saada korjattua puhelimitse, tieturva-ammattilainen lähetetään paikalle auttamaan.

Puh. 020 792 4311
assistance@falck.fi

Driveco tekninen tuki
Puh. 0500 798 534