Hyppää sisältöön

Poismuutto

Tältä sivulta löydät ohjeita siitä, mitä asukkaan tulee huomioida POASin asunnosta poismuuton yhteydessä.

Muuttosiivous

Huoneiston muuttosiivous tulee tehdä huoneistosta muutettaessa ennen avainten luovutusta. Asunto tulee siivota perusteellisesti ja kokonaisuudessaan ennen avainten palautusta. Katso lisätietoa alla olevista ohjeista. Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, vuokranantajalla on oikeus laskuttaa vuokralaista kulloinkin voimassa olevan korvausvastuuhinnaston mukaisesti.

Ohje muuttosiivoukseen ja asuntotarkastukseen

Asuntoon jätetyistä tavaroista/kalusteista peritään hinnaston mukainen maksu. Tavaroita voi jättää asuntoon vain, jos olet sopinut siitä asunnon uuden asukkaan kanssa. Pyydäthän uutta asukasta ilmoittamaan asiasta asiakaspalveluumme kirjallisesti. Näin ollen vastuu tavaroista siirtyy uudelle asukkaalle, eikä poismuuttavaa asukasta veloiteta asuntoon jätetystä irtaimistosta. Lue lisää astianpesukoneen poistamisesta.

Mikäli olet asumisesi aikana asentanut/asennuttanut asuntoosi alla olevia lisävarusteita, nämä tulee jättää asuntoon poismuutettaessa (POAS ei korvaa rahallisesti), sillä niitä ei voida poistaa jälkiä jättämättä:

  • Ikkunoiden ja/tai parvekeovien sälekaihtimet, sillä karmeihin on jouduttu tekemään reikiä.
  • Turvalukot, ovisilmät, oviketjut ja saranatapit
  • Palapeilit ja naulakot

Asuntotarkastus

Tarkastamme käytössä olleen asunnon ennen poismuuttoa. Tämän ennakkotarkastuksen tarkoitus on kartoittaa asunnon senhetkinen kunto ja mahdolliset korjaustarpeet. Ennakkotarkastuksen ajankohta ilmoitetaan asukkaalle etukäteen. Asukkaan läsnäolo tarkastuksessa ei ole välttämätöntä, mutta toivottavaa.

Poismuuton jälkeisen tarkastuksen tekee useimmiten seuraava asukas, muulloin asuntotarkastaja. Mikäli asuntoon joudutaan tekemään korjaustöitä asunnon saattamiseksi ennen sisäänmuuttoa vastaavaan kuntoon, vuokranantaja pidättää korjaussumman vakuudesta. Normaalista kulumisesta aiheutuneita kustannuksia ei pidätetä vakuudesta. Lisätietoa vakuuden palautuksesta.

Avainten palautus

Kun vuokrasopimus päättyy, avaimet on palautettava viimeistään vuokrasuhteen päättymistä seuraavana arkipäivänä kello 12.00 mennessä POASin toimistolle. Jos avaimia ei palauteta kello 12 mennessä, peritään myöhässä palautetuista avaimista hinnaston mukainen maksu. Lue lisää avaimien palautuksesta.

Vakuuden palautus

Vakuusmaksua ei voida käyttää kattamaan vuokrarästejä tai muita maksuja vuokrasuhteen aikana, vaan vakuus on koskematon vuokrasopimuksen päättymiseen asti. Vakuus pyritään palauttamaan asiakkaan pankkitilille kolmen viikon kuluessa avainten palautuksesta tai asunnon vapauduttua mahdollisesti tehtävän uusintatarkastuksen jälkeen, ellei vakuudesta ole pidätettävää. Pääsääntöisesti vakuudet palautetaan seuraavan kuukauden 15. päivä. Lue lisää vakuusmaksun palautuksesta.