Internetyhteys

Internetyhteys sisältyy aina vuokraan. Asunnoistamme löytyy kahden tyyppisiä nettiyhteyksiä:

 • DNA Netti taloyhtiölaajakaista:
  • Ritakatu 13 E-J
  • Ritakatu 3 K-M
 • POASnet: Kaikki muut kohteet


POASn
et

Huippunopea 1 Gigabitin Internetyhteys lähes kaikissa kohteissamme! POASnet-verkkoyhteys on asuntokohteissamme valmiina, sinun ei siis tarvitse aktivoida tai avata nettiliittymää erikseen. Sinun tarvitsee vain kytkeä tietokoneesi verkkojohdolla (Ethernet-kaapeli) asunnon verkkopistokkeeseen. Verkkojohto tulee hankkia itse. Mikäli toiveena on saada useampi laite kerrallaan internetiin, tai muodostaa yhteys asunnon sisällä langattomasti, tarvitset lisälaitteita Internetin jakamiseen. Lisätietoja saat osoitteesta poasnet.fi/

Ongelmia POASnet-verkkoyhteydessä?

 1. Tarkista oman verkkokaapelisi/reitittimesi toimivuus. Jos käytössäsi on reititin, tarkista toimiiko nettiyhteys verkkokaapelilla suoraan tietokoneeseen. Jos yhteys toimii, vika on reitittimessäsi.
 2. Tarkista mahdolliset Internetyhteyttä koskevat poikkeustiedotteet Kodinportaalista tai nettisivuiltamme
 3. Jos asiasta ei ole vielä tiedotetta, olethan yhteydessä oman asuntokohteesi verkonvanhimpaan. Huomioithan, että verkonvanhimmat ovat tavallisia asukkaita, jotka auttavat omalla ajallaan muita asukkaita internetasioissa!
 4. Jos kohteessasi ei ole verkonvanhinta, voit olla yhteydessä myös POASnetin ylläpitoon.

Kaikki yhteystiedot löytyvät osoitteesta poasnet.fi/


DNA Netti

Ritakadun kohteissa 13 E-J sekä 3 K-M asukkaiden tulee rekisteröityä DNA Netin käyttäjäksi. Sen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

 • Netissä osoitteessa dna.fi/tlk antamalla kotiosoitteesi (soluasunnoissa muista merkitä myös huoneen numero). Tunnistaudu sähköisesti joko verkkopankkitunnuksilla, Mobiilivarmenteella tai DNA Tunnuksella.
 • Vaihtoehtoisesti voit käydä DNA Kaupassa, katso lähin myymäläsi: dna.fi/kaupat
 • Soittamalla asiakaspalveluun, puh. 044 144 044. Palveluajat ma-pe klo 8-18, la klo 9-16.30


Perusnopeus (40M) on asukkaille ilmainen.
Mikäli haluat ostaa lisänopeuden tai muita lisäpalveluita, saat lisätietoja suoraan DNA:lta. Muistathan irtisanoa liittymäpalvelut, kun muutat pois POASin asunnosta.

Asuntokohdekohtainen ohje:

Ritakatu 13 E-J:

 • Talossa on perinteinen laajakaistayhteys, joka on käytettävissä puhelinpistokkeen kautta. Netin käyttö edellyttää VDSL2-modeemia. Lisätietoa: dna.fi/tuki-modeemit


Ritakatu 3 K-M:

 • Langallinen laajakaista on käytössä Ethernet-kaapelin (RJ-45) kautta, joten et tarvitse erillistä reititintä. Mikäli haluat käyttää Internetyhteyttä langattomasti tai jakaa sen useammalle laitteelle, tarvitset Ethernet-reitittimen. Lisätietoa: dna.fi/tuki-modeemit