Hyppää sisältöön

Vakuusmaksu

POASin asuntojen vakuusmaksun suuruus määräytyy asunnon koon mukaan:

  • soluasunnot 200 €
  • yksiöt/kaksiot 300 €
  • kolmiot 450 €

Vakuusmaksu maksetaan ennen vuokrasopimuksen alkua POASin pankkitilille. Huom! Saat vakuusmaksusta erillisen laskun, jonka mukaan vakuus maksetaan! Maksukuitti suoritetusta vakuusmaksusta tulee esittää viimeistään avainten luovutuksen yhteydessä. Avaimia ei luovuteta, mikäli vakuusmaksun suorittamisesta ei ole näyttöä. Huomioithan, että hyväksymme vakuudeksi vain rahana maksetun vakuuden. Meille ei käy vakuudeksi Kelan tai sosiaalitoimen maksusitoumukset tai rahavakuudet.

SEPA-alueen ulkopuolelta tulevissa maksuissa on huomioitava pankkien mahdolliset veloitukset. Maksaja vastaa kustannuksista, ja vakuus tulee maksaa POASin tilille täysimääräisenä. Lisätietoa saat omasta pankistasi.

Vakuus ei ole sama asia kuin vuokraennakko. Vakuutta ei voida siis käyttää kattamaan vuokrarästejä vuokrasuhteen keston aikana, vaan vakuus on koskematon vuokrasopimuksen päättymiseen asti. Vakuusmaksu luovutetaan vuokranantajalle vuokrasopimuksen kaikkien ehtojen täyttymisen vakuudeksi (vuokra, erilliskorvaukset, asunnon hoitovelvoite). Vakuudelle ei makseta korkoa.

Vakuuden palautus

Asunto tarkastetaan asukkaan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Vakuus pyritään palauttamaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille kolmen viikon kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä, ellei vakuudesta ole pidätettävää. Mahdolliset asunnon uusintatarkastukset, ongelmat asunnon kunnossa, avaimissa tai veloissa viivästyttävät vakuuden palauttamista. Huomioithan, että asiakkaan pankista riippuen voi mennä pari pankkipäivää, ennen kuin palautus näkyy pankkitilillä.

Tarvittaessa vakuudesta voidaan pidättää esimerkiksi:

  • Vuokranantajan saamiset (vuokrat, erilliskorvaukset, perimiskulut, oikeudenkäyntikulut, viivästyskorot)
  • Kadonneet avaimet ja mahdollinen lukon uudelleenohjelmointi sekä toimistomaksu
  • Tahallisten vahingontekojen korjaaminen asunnossa
  • Asunnon huonosta hoidosta johtuvat vuokranantajan teettämät siivoukset ja korjaukset
  • Muut POASille aiheutuvat kulut voimassa olevan hinnaston mukaan.