Ali- ja jälleenvuokraaminen

Alivuokraaminen tarkoittaa sitä, että vuokraat osan asunnostasi (korkeintaan puolet) alivuokralaisen käyttöön. Jälleenvuokraamisella tarkoitetaan sitä, että vuokraat koko asuntosi tilapäisesti jälleenvuokralaisen käyttöön.

Ennen kuin teette ali- tai jälleenvuokrasopimuksen, tutustukaa yhdessä lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta, josta löydätte tarkempia tietoja. Tehkää kirjallinen ali- tai jälleenvuokrasopimus ja toimittakaa kopio siitä asuntotoimistolle.

Huomaa, että olet ali- tai jälleenvuokralaisen vuokranantaja, mutta vastaat edelleen vuokrasopimuksesi edellyttämistä asioista, kuten vuokranmaksusta ja asunnon kunnosta. Sopimus (ja jälleenvuokrauksessa liitteet) tulee toimittaa POASille hyväksyttäväksi hyvissä ajoin, viimeistään 1 kuukautta ennen sopimuksen alkamista. Huomaa, että POASilla on oikeus olla hyväksymättä sopimusta. POAS ei vastaa ali- tai jälleenvuokrasopimusten tekemisestä eikä etsi väliaikaisia vuokralaisia asukkaiden asuntoihin.

HUOM! Asuntojen eteenpäin vuokraaminen Airbnb:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta on kielletty!

Asunnon alivuokraaminen

Voit ottaa asuntoosi alivuokralaisen, jolloin voit alivuokrata korkeintaan puolet huoneistostasi alivuokralaisen käyttöön. Alivuokralaisen ei tarvitse täyttää POASin kriteereitä.

Jos haluat alivuokrata osan asunnostasi, täyttäkää alivuokrasopimus ja lähettäkää täytetty ja allekirjoitettu alivuokrasopimus POASin hyväksyttäväksi. Sopimuksen voi lähettää postitse, tai tuoda toimistollemme suoraan. Sopimuksen voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@poas.fi.


Asunnon jälleenvuokraaminen 

Jos haluat jälleenvuokrata koko asuntosi, tulee sinun tehdä jälleenvuokrasopimus vuokralaisen kanssa. Jälleenvuokrauksen minimi­aika on 1 kuukausi ja maksimi 24 kuukautta. Jos jälleenvuokraat asuntosi eri ajanjaksoina, lasketaan kaikki jaksot yhteen. Valitun vuokralaisen tulee olla opiskelija tai alle 30-vuotias työssäkäyvä nuori. Myös jälleenvuokralaisen tulee toimittaa sopimuksen liitteet:

Opiskelijoilta opiskelutodistukseksi hyväksytään jokin seuraavista:

  • Oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus, joka on korkeintaan 3 kk vanha.
  • Oppilaitoksen hyväksymiskirje, hyväksytään opiskelun alkamispäivään asti.
  • Kelan voimassa oleva opintotukipäätös, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi.
  • Opiskelijakortti, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi sekä voimassa oleva lukuvuositarra. Opiskelijakortti tulee olla ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä.

 

Työssäkäyvältä hyväksytään jokin seuraavista:

  • Viimeisin palkkalaskelma kuukauden ajalta
  • Ajantasainen työsopimus

 

Huom! Kesällä tapahtuvissa 3 kuukautta tai sen alle kestävissä jälleenvuokrauksissa, ei jälleenvuokralaisen tarvitse täyttää POASin kriteereitä. Tarvitsemme silti jälleenvuokralaiselta sopimuksen ja sen liitteet normaalisti!

POAS tarkistaa jälleenvuokralaisen luottotiedot ennen sopimuksen hyväksymistä. Täytetyn sopimuksen, sekä sen liitteet voi lähettää postitse tai tuoda itse suoraan toimistollemme.  Voit myös lähettää ne sähköpostilla osoitteeseen toimisto@poas.fi. 

HUOM! Asuntojen eteenpäin vuokraaminen Airbnb:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta on kielletty!