Hyppää sisältöön

Alivuokraaminen ja asunnon luovutus

Alivuokraaminen tarkoittaa sitä, että vuokraat osan asunnostasi (enintään puolet) alivuokralaisen käyttöön. Huoneiston väliaikaisella luovutuksella tarkoitetaan sitä, että vuokraat koko asuntosi tilapäisesti väliaikaisen asukkaan käyttöön. Alivuokrasopimuksesta tai asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta tulee tehdä kirjallinen sopimus, joka toimitetaan liitteineen POASille. Huomioithan, että vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät ennallaan alivuokrauksen ja väliaikaisen luovutuksen aikana. Valmiit sopimuspohjat löydät alta.

Ennen kuin teette alivuokrasopimuksen tai sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta, tutustukaa yhdessä lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta, josta löydätte tarkempia tietoja. Alivuokralaisen tai väliaikaisen asukkaan tulee myös sitoutua noudattamaan POASin järjestyssääntöjä.

Asunnon alivuokraaminen

Voit ottaa asuntoosi alivuokralaisen, jolloin voit alivuokrata korkeintaan puolet huoneistostasi alivuokralaisen käyttöön. Alivuokralaisen ei tarvitse täyttää POASin kriteereitä. Mikäli haluat alivuokrata asuntosi, täyttäkää alivuokrasopimus ja lähettäkää täytetty ja allekirjoitettu sopimus POASin hyväksyttäväksi.

Asunnon väliaikainen luovutus

Voit luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle opiskelijalle tai alle 30-vuotiaalle työssäkäyvälle nuorelle (kohteesta riippuen) tilapäisen, opintoihin, varusmiespalvelukseen tai työhön liittyvän poissaolon ajaksi. Soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

POASin vuokralainen täyttää väliaikaisen asukkaan kanssa sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta. POAS ei vastaa sopimuksen tekemisestä eikä etsi väliaikaisia asukkaita asuntoihin. Syys–huhtikuu välisenä aikana asukkaan on täytettävä asukaskriteerit eli hänen tulee olla joko Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksissa opiskeleva tai alle 30-vuotias työssäkäyvä nuori. Väliaikaisen asukkaan tulee toimittaa vaadittavat tilanteen mukaiset liitteet (viimeisin palkkalaskelma, opiskelutodistus jne.) POASille. Kesäaikana (touko–elokuu) tapahtuvaan enintään neljä (4) kuukautta kestävään väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Kesäajan luovutuksissa myöskään liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Sopimus asunnon väliaikaisesta luovutuksesta tulee olla molempien osapuolten allekirjoittama, ja se tulee toimittaa POASille liitteineen viimeistään yhtä (1) kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista.

HUOM! POAS ei tarkista väliaikaisen asukkaan luottotietoja. Väliaikaiselta asukkaalta peritty vuokra ei saa olla korkeampi kuin vuokralaisen POASille maksama vuokra. Asuntojen eteenpäin vuokraaminen Airbnb:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta on kielletty!

 

Lataa sopimuspohjat

Sopimus asunnon väliaikaisesta luovutuksesta
Alivuokrasopimus