Hyppää sisältöön

Alivuokraaminen ja asunnon luovutus

Alivuokraaminen tarkoittaa sitä, että vuokraat osan asunnostasi (korkeintaan puolet) alivuokralaisen käyttöön. Huoneiston väliaikaisella luovutuksella tarkoitetaan sitä, että vuokraat koko asuntosi tilapäisesti väliaikaisen asukkaan käyttöön.

Ennen kuin teette alivuokrasopimuksen tai sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta, tutustukaa yhdessä lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta, josta löydätte tarkempia tietoja. Alivuokralaisen tai väliaikaisen asukkaan tulee myös sitoutua noudattamaan POASin järjestyssääntöjä, jotka löytyvät POASin asukasoppaasta.

Alivuokrasopimuksesta tai asunnon väliaikaisesta luovuttamisesta tulee tehdä kirjallinen sopimus, joka toimitetaan liitteineen POASin toimistolle. Valmiit sopimuspohjat löydät alta.

Asunnon alivuokraaminen

Voit ottaa asuntoosi alivuokralaisen, jolloin voit alivuokrata korkeintaan puolet huoneistostasi alivuokralaisen käyttöön. Alivuokralaisen ei tarvitse täyttää POASin kriteereitä. Mikäli haluat alivuokrata asuntosi, täyttäkää alivuokrasopimus ja lähettäkää täytetty ja allekirjoitettu sopimus POASin hyväksyttäväksi.

Asunnon väliaikainen luovutus

Voit luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle opiskelijalle tai alle 30-vuotiaalle työssäkäyvälle nuorelle (kohteesta riippuen) tilapäisen, opintoihin, varusmiespalvelukseen tai työhön liittyvän poissaolon ajaksi. Soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

Huomioithan, että vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät ennallaan väliaikaisen luovutuksen aikana. HUOM! POAS ei tarkista väliaikaisen asukkaan luottotietoja. Väliaikaiselta asukkaalta peritty vuokra ei saa olla korkeampi kuin vuokralaisen POASille maksama vuokra.

POASin vuokralainen täyttää väliaikaisen asukkaan kanssa sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta. POAS ei vastaa sopimuksen tekemisestä eikä etsi väliaikaisia asukkaita asuntoihin. Asuntojen eteenpäin vuokraaminen Airbnb:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta on kielletty!

Syys–huhtikuu välisenä aikana asukkaan on oltava kriteeriemme mukainen hakija eli joko Pirkanmaan alueella peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleva tai alle 30-vuotias työssäkäyvä nuori. Sekä POASin vuokralaisen että väliaikaisen asukkaan tulee toimittaa toimistolle vaadittavat tilanteen mukaiset liitteet (viimeisin palkkalaskelma, opiskelutodistus jne.).

Kesäaikana (touko–elokuu) tapahtuvaan enintään neljä (4) kuukautta kestävään väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Kesäajan asunnon luovutuksissa myöskään liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Sopimus asunnon väliaikaisesta luovutuksesta tulee olla molempien osapuolten allekirjoittama ja se tulee toimittaa toimistollemme liitteineen viimeistään yhtä (1) kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista.

Lataa sopimuspohjat

Sopimus asunnon väliaikaisesta luovutuksesta
Alivuokrasopimus