Hyppää sisältöön

Asukasopas

Asukasopas-osioon on koottu kaikki tärkeä tieto POASilla asumisesta. Tutustu tähän osioon huolella. Vuokralaisen velvollisuutena on tutustua asukasoppaan sisältöön, sillä allekirjoittamalla vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan myös asukasoppaan ohjeita.

Yleistä

POASin asunnoissa vesi, lämmitys, Internet-yhteys, Elisan kaapeli-TV ja sähkö (poikkeuksena Nuolialantie 48, jossa vuokralainen tekee oman sähkösopimuksen) sisältyy vuokraan. Toivotamme lemmikit tervetulleeksi kaikkiin yksiöihin, kaksioihin ja kolmioihin. Soluasuntoihin ja semisoluihin lemmikkejä ei saa tuoda.

Asuntojen pohjakuvat ja talokohteiden tarkemmat tiedot löydät asuntohaustamme.

Kotivakuutus

Huolehdi uuteen asuntoon muuttaessasi, että kotivakuutuksesi on kunnossa. Vahingon sattuessa POASin kiinteistövakuutus korvaa vain asunnon rakenteet sekä kiinteät kalusteet. Asunnon sisällä oleva irtaimiston, eli asukkaan omat kalusteet sekä varastokopissa säilytetyn irtaimiston korvaa ainoastaan asukkaan oma kotivakuutus. POASin kiinteistövakuutus ei myöskään korvaa asukkaan irtaimiston aiheuttamaa vesivahinkoa. Esimerkiksi akvaarion, pyykinpesukoneen tai muun vastaavan rikkoutumisen aiheuttamat vahingot voidaan korvata vain asukkaan omasta kotivakuutuksesta.

Avaimet

Tietoa avainten luovutuksesta, palauttamisesta, sekä siitä mitä tehdä, jos avain katoaa. Jos tarvitset oven avausta, ole yhteydessä suoraan kohteesi huoltoyhtiöön.

Lue lisää

Soluasumisen pelisäännöt

Täältä löydät pelisäännöt soluasunnossa asumiseen.

Lue lisää

Asunnon kunnossapito ja siivous

Asukkaalla on velvollisuus huolehtia asunnon kunnosta asumisen aikana. Täältä löydät ohjeita asunnon kunnossapitoon ja siivoukseen. Voit myös tehdä pieniä muutostöitä, kuten reikiä seiniin.

Lue lisää

Korvaushinnasto

Vuokralaisen huolimattomuudesta, virheellisestä käsittelystä tai hoidon laiminlyönnistä syntyneistä kustannuksista laskutetaan vuokralaista voimassa olevan korvaushinnaston mukaisesti.

Lue lisää

Vastuunjakotaulukko

Vastuunjakotaulukko selkiyttää asukkaan ja vuokranantajan vastuita asunnon korjaus- ja kunnossapitoasioissa. Asukkaalla on velvollisuus pitää huolta kodin kunnosta.

Lue lisää

Jätehuolto ja kierrätys

Kaikissa asuntokohteissamme kierrätetään sekajäte, biojäte, paperi, kartonki, muovi, lasi ja metallijäte. Tältä sivulta löydät tarkat kierrätysohjeet.

Lue lisää

Järjestyssäännöt

Täältä löydät POASin yleiset järjestyssäännöt. Allekirjoittamalla vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan järjestyssääntöjä.

Lue lisää

Ladattavat lomakkeet

Täältä löydät ladattavat vakuudensiirto-, irtisanomis- ja huoltajan suostumuslomakkeet sekä sopimuspohjat alivuokraamiseen ja huoneiston väliaikaiseen luovutukseen.

Lue lisää

Lakitietoa

Asuntojen vuokraustoimintaa määrittelee laki asuinhuoneiston vuokrauksesta. Tästä osiosta pääset lukemaan vuokralaisen lakisääteisistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

Lue lisää