Hyppää sisältöön

Jätehuolto ja kierrätys

Kierrätys asuntokohteissamme

Asuntokohteissamme kierrätetään sekajäte, biojäte, paperi, kartonki, muovi, lasi ja metallijäte. Kierrätysastiat löydät asuntokohteesi piha-alueella sijaitsevalta jätepisteeltä. Tarkistathan aina säiliön kyljessä olevasta merkinnästä, että laitat jätteet oikeaan säiliöön.

 • Sekajäte: Likaiset paperit ja muovipakkaukset, vaipat ja terveyssiteet, posliini ja keramiikkaesineet, kosmetiikka, tupakan tumpit ja tuhka, lemmikkien jätteet, rikkinäiset kasetit, CD- ja DVD-levyt, hehku- ja halogeenilamput.
 • Biojäte: Kompostoituva ja eloperäinen jäte, kuten ruuantähteet, pilaantuneet elintarvikkeet ilman pakkaustaan, kahvinporot ja suodatinpussit, nenäliinat ja lautasliinat, kasvit, ruoho ja lehdet. Pakkaa biojäte biohajoavaan pakkaukseen, kuten biopussiin tai sanomalehteen ennen jäteastiaan viemistä. Biojätettä EI OLE purukumit, tupakantumpit, nesteet, käytetyt vaipat tai terveyssiteet.
 • Paperi: Sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset, kirjekuoret, kopio- ja tulostepaperit, puhelin- ja tuoteluettelot. Paperijätettä ei tarvitse sitoa tai pakata mitenkään, vaan voit viedä ne jäteastiaan irrallisina. Paperijätteeseen EI KUULU pahvi, kartonki, kansiot, märkä tai likainen paperi.
 • Kartonki: Kuivat ja litistetyt pahvilaatikot ja -pakkaukset, maito- ja mehutölkit, kartonkiset kertakäyttöastiat, muropaketit, paperipussit ja -kassit, käärepaperit, paperirullien hylsyt ja munakennot.
 • Muovi: Tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset, kuten elintarvike- ja pesuainepakkaukset, muovipussit ja -kääreet, muovipullot ja -purkit. Muovijätettä EI OLE likaiset muovipakkaukset, PVC 03 -pakkaukset, muut muovituotteet kuten lelut, astiat ja ämpärit.
 • Lasi: Tyhjät ja puhtaat lasipurkit ja -pullot. Etikettejä ei tarvitse poistaa ennen kierrätystä. Lasijätettä EI OLE keramiikka ja posliini, ikkunalasi, lasiastiat ja -esineet tai hehku- ja halogeenilamput, vaan nämä kuuluvat sekajätteeseen.
 • Metalli: Säilyketölkit ja pantittomat juomatölkit, alumiinivuoat ja -foliot, vanhat kattilat ja paistinpannut, ruokailuvälineet, tyhjät maalipurkit ja paineettomat aerosolipullot. Metallijätettä EI OLE sähkö- ja elektroniikkaromu, kaasupullot tai vaarallinen jäte.

Lisätietoa eri jätelajeihin kuuluvista jätteistä löydät Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta.

Jätepisteelle kuulumattomien jätteiden kierrätys

Älä jätä mitään jätettä tai huonekaluja jäteastioiden ulkopuolelle! Tämä on ehdottomasti kielletty! Myöskään rappukäytävään tai kohteen muihin yleisiin tiloihin ei saa missään nimessä jättää tavaroita ja huonekaluja, edes ”saa ottaa” -lapulla varustettuna. Mikäli isokokoinen jäte ei mahdu jäteastiaan, se tulee toimittaa jäteasemalle.

Vääriin paikkoihin jätetyt jätteet aiheuttavat paloturvallisuusriskin ja merkittäviä kustannuksia. HUOM! Asuntokohteen yleisiin tiloihin tai jätepisteelle jätettyjen sinne kuulumattomien jätteiden, kuten huonekalujen, poisviennin kustannukset laskutetaan jätteiden jättäjältä. Mikäli tavaroiden jättäjä ei ole tiedossa, lisätään aiheutuneet kulut asuntokohteen yleisiin jätekustannuksiin. Nousevat jätekustannukset aiheuttavat asuntokohteeseen vuokrankorotuspaineita.

Mikäli huomaat, että joku tuo jätepisteelle sinne kuulumatonta jätettä, ilmoitathan asiasta POASille häiriöilmoituslomakkeella.

 • Ehjät ja hyväkuntoiset tavarat, vaatteet ja huonekalut: Facebookin kirppisryhmät ja Tori.fi ovat hyviä paikkoja myydä/lahjoittaa tavaraa netissä. Lisäksi Tampereelta löytyy lukuisia itsepalvelukirpputoreja. Monet hyväntekeväisyyskirpputorit, kuten Punaisen Ristin Kontti ja Fida ottavat vastaan lahjoituksena hyväkuntoisia vaatteita, sisustustavaroita ja huonekaluja. Kierrätyskeskuksilla on tavaroiden ilmainen noutopalvelu. Myös asuntokohteesi oma Facebook-ryhmä on hyvä paikka vinkata etenkin turhaksi jääneistä huonekaluista, sillä mahdollinen ostaja saattaa olla lähempänä kuin arvaatkaan!
 • Tekstiilit: Nextiili-kierrätyskeskus vastaanottaa puhdasta ja kuivaa tekstiiliä, kuten vaatteita, verhoja ja muita kodintekstiilejä. Pesussa lähtemättömät tahrat tai reiät eivät haittaa.
 • Vaarallinen jäte: Maalit, liimat, lakat, liuottimet, ohenteet, kemikaalit, akut, loisteputket. Vie kodin vaarallisten jätteiden vastaanottoon jäteasemalle tai jätekeskukseen. Myös Repe&Romu-jätekeräys kerää vaarallista jätettä. Säilytä vaarallinen jäte alkuperäisessä pakkauksessaan.
 • Sähkölaitteet ja elektroniikkaromu: Televisiot, radiot, pölynimurit, pesukoneet, puhelimet, pienkodinkoneet, jääkaapit. Vie sähkölaitteet jäteasemille, Repe&Romu-keräykseen tai kauppojen SER-kierrätyspisteille, kuten Kalevan Giganttiin.