Hyppää sisältöön

Häiriöilmoitus

Kaikkien asukkaiden tulee noudattaa POASin järjestyssääntöjä. Mikäli havaitset häiriö- tai ilkivaltatilanteita, tutustu tästä toimintaohjeisiin.

Miten toimia häiriötilanteessa?

Jos havaitset häiriöitä tai ilkivallantekoa, kannattaa ensin pyrkiä puhumaan asioista häiriön aiheuttajan kanssa. Voi olla, että häiriön aiheuttaja ei edes ole tiennyt aiheuttavansa häiriötä. Asioista voi keskustella myös muiden naapureiden kanssa ja mennä vaikka yhdessä keskustelemaan häiriön aiheuttajan kanssa. Nimettömät kirjeet tai hyökkäävä käytös tuottavat harvoin tulosta. Jos olet huomauttanut häiriön aiheuttajaa asiasta, mutta häiriökäyttäytyminen kuitenkin jatkuu tai jos häiriökäyttäytyjä on aggressiivinen tai käyttäytyy muuten uhkaavasti, ilmoita asiasta POASille häiriöilmoituksella. Tilanteen vaatiessa ota yhteyttä poliisiin.

Häiriöilmoitus tulee aina tehdä kirjallisesti ilmoittajan/ilmoittajien yhteystiedoilla. Tärkeää on ilmoittaa mahdollisimman tarkka häiriökuvaus ja häiriön/häiriöiden tapahtuma-ajat. Huomaathan, että nimettöminä lähetettyihin ilmoituksiin emme voi ottaa kantaa. Ilmoittajan yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin esimerkiksi häiriön aiheuttajalle.

Häiriöilmoitus täytetään asukassivustolla, jonne pääset alla olevasta linkistä. Löydät häiriöilmoituslomakkeen asukassivuston Lomakkeet-osiosta.

Täytä häiriöilmoitus asukassivustolla

Ilkivalta

Kenenkään ei tule sietää ilkivaltaa. Ilkivallasta ilmoittaminen on kaikkien asukkaiden velvollisuus. Ilkivallan tekijä on aina korvausvastuussa aiheuttamistaan vahingoista. Selvittämättä jääneet tapaukset maksavat kaikki asukkaat vuokrissaan. Ilkivaltatapauksissa samoin kuin häiriötilannetapauksissa on aina muistettava, että ensimmäinen asia on ihmisten turvallisuus ja vasta tämän jälkeen aineelliset ja taloudelliset seikat.