Hyppää sisältöön

Autopaikat

Kaikki POASin kohteiden autopaikat vuokrataan eParking-järjestelmän kautta. Paikat maksetaan suoraan eParkingille heiltä saatavan laskun mukaan. Tarkista autopaikkojen hinnat eParkingin asiakaspalvelusta, yhteystiedot alla. Mahdolliset parkkihallin tai lämmitystolpan avaimet noudetaan toimistoltamme tai halutessasi ne voidaan myös postittaa.

Huom! Kohteessa Peltokatu 33 ei ole lainkaan autopaikkoja.

Rekisteröidy järjestelmään osoitteessa eparking.fi

Järjestelmän käyttöohjeet: eparking.fi/fi/newuser

eParking-asiakaspalvelun yhteystiedot:
Puh. 03 4108 9272
info@eparking.fi

Moottoriajoneuvoja saa pysäköidä ainoastaan niille tarkoitetuille paikoille. Ajoneuvojen seisottaminen ovien edessä ja pelastusteillä on ehdottomasti kielletty. Pysäköinnille varatut paikat eivät ole romuautojen tai muutoin käyttämättömien ajoneuvojen säilytyspaikkoja.

HUOM! Muista ilmoittaa eParkingiin kaikkien niiden ajoneuvojen rekisterinumerot, joilla on oikeus käyttää maksamaasi paikkaa! Tarkistathan asuntokohdekohtaiset pysäköintiä koskevat tiedot Kodinportaalista.

Mikäli havaitset väärin pysäköidyn ajoneuvon, Aimo Parkille voi tehdä pysäköinninvalvontapyynnön tällä lomakkeella.

Autopaikan irtisanominen poismuutettaessa

Asunnon irtisanominen ei vaikuta autopaikan sopimukseen, vaan autopaikka tulee irtisanoa erikseen eParking-järjestelmässä. Kaikilla pysäköintipaikoilla on yhden (1) kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

Lue lisää irtisanomisesta

Uudet sopimusehdot 1.1.2023 alkaen

Sopimus koskee vuokranantajan hallitsemaa kulkuneuvon pysäköintipaikkaa.

Vuokralainen saa liittää lämmitysjärjestelmään luvallisella syöttöjohdolla teholtaan enintään 1200 W:n autolämmittimen, joka on määräysten mukainen. Lisämaksusta saa kytkeä sisätilanlämmittimen, jolloin moottori- ja sisätilalämmittimen tehot eivät yhteensä saa ylittää 3600 W. Sisätilanlämmitintä ei voi varata vain talven ajaksi. Hinta on jaettu koko vuodelle.

Autopaikkatyypin vaihtaminen maksaa 15 e/vaihto. (Esim. vaihtaessasi paikan sisätilanlämmitin paikasta peruskäyttäjän paikaksi.)

Jatkuvalämmitteisestä (24/7) autopaikasta maksetaan korkeampaa hintaa.

Pysäköintipaikan vuokra tarkistetaan pääsääntöisesti joka vuoden maaliskuun ensimmäinen päivä. Mikäli pysäköintimaksun on maksanut etukäteen myös maaliskuun jälkeiseltä ajalta, tulee korotus voimaan seuraavan maksukauden alusta.

Autopaikkasopimus tulee voimaan sovitusta päivästä, kun olet hyväksynyt nämä ehdot ja maksanut autopaikan. Veloitus autopaikasta on aina koko kuun vuokra, vaikka paikkaa ei ottaisikaan käyttöön välittömästi kuun alusta. Tämä sopimus solmitaan ja irtisanotaan erikseen asunnon vuokrasopimuksesta. Kaikilla pysäköintipaikoilla on yhden kalenterikuukauden (1 kalenterikuukausi) irtisanomisaika.

Jos lunastat luvan pysäköintialueelle, jossa on käytössä pysäköintilupajärjestelmä (Ritakatu), huomaathan, että se ei takaa vapaata pysäköintipaikkaa, vaan antaa oikeuden pysäköintiin silloin, kun paikkoja on vapaana.

Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Asukas irtisanoo sopimuksensa itse eParking järjestelmässä edellä mainittuja sopimusehtoja noudattaen. Autopaikan käyttöoikeus päättyy aina kuun viimeiseen päivään, vaikka asukkaalla/asukkailla olisi vielä kyseisen päivän jälkeen oikeus käyttää vuokraamansa asuntoa. Sopimus päättyy automaattisesti ilman irtisanomisaikaa, mikäli pysäköintimaksua ei ole maksettu kahden viikon (2 viikkoa) kuluttua eräpäivästä. Pysäköinninvalvojilla on oikeus sakottaa maksamattomilla paikoilla olevia autoja.

Solmiessasi sopimuksen sitoudut maksamaan valitsemasi laskutusvälin. Jos autopaikan tarve loppuu ennen sopimuskauden päättymistä, ei vuokranantaja ole velvollinen purkamaan sopimusta tai antamaan hyvitystä etukäteen maksetulta ajalta. Esimerkki: Maksat paikan kuudeksi kuukaudeksi. Jos autopaikan tarpeesi kuitenkin päättyy jo neljän kuukauden jälkeen, ei kahta jäljellä olevaa kuukautta hyvitetä.

Vuokralainen on velvollinen pitämään paikan puhtaana (esim. vuotava öljy). Vuokralainen huolehtii ensisijaisesti oman parkkiruutunsa talvikunnassapidosta. Vuokranantaja pitää paikan käyttökelpoisena, sekä huoltaa ja korjaa lämmitysjärjestelmän kustannuksellaan, ellei vika ole aiheutunut vuokralaisen tuottamuksesta. Vuokralaisen aiheuttamista vioista vuokranantaja on oikeutettu perimään vuokralaiselta autopaikan korjauksesta/puhdistamisesta mahdollisesti aiheutuneet kustannukset.

Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa autopaikka (1 kalenterikuukausi), jos ajoneuvosta on kohtuutonta haittaa muille käyttäjille, ympäristölle, alueen kunnossapidolle tai se muuten aiheuttaa kohtuutonta esteettistä haittaa, eikä autopaikan vuokraaja kehotuksesta huolimatta ole ryhtynyt vaadittaviin toimiin. Edellä mainitun kaltaisia tilanteita ovat parkkialueella nesteitä valuttavat ajoneuvot sekä ajoneuvot, jotka eivät ole muuten käyttökelpoisia liikenteeseen (esim. kolaroitu, katsastamaton, liikenteestä poistettu ajoneuvo).

Vuokratulle autopaikalle voi vuokralainen myöntää järjestelmässä käyttöoikeuksia useammalle autolle, mutta vuokrasopimusta ei saa vuokranantajan suostumuksetta siirtää kolmannelle osapuolelle. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että autopaikan vuokrannut on aina vastuussa autopaikan käytöstä.

Mikäli asuntosi vuokrasopimus päättyy ja autopaikkasopimuksesi on sen jälkeen vielä voimassa, on vuokranantajalla oikeus purkaa sopimus seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Jos yhdellä asuinhuoneistolla on jo ennestään kiinteistöstä yksi autopaikka/pysäköintilupa, tämä sopimus purkautuu, mikäli joku ko. taloyhtiöstä, jolla ei vielä ole autopaikkaa, haluaa vuokrata tämän autopaikan/varata pysäköintiluvan. Sopimus purkautuu purkuilmoitusta seuraavan kalenterikuukauden alusta.

Vuokranantajalla on halutessaan oikeus syytä ilmoittamatta irtisanoa autopaikan vuokrasopimus yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla.

Pysäköintipaikkojen avaimet noudetaan POASin toimistolta osoitteesta Sorsapuisto 1, 33500 Tampere pl. Vaahterakuja 1 ja Vaahterakuja 3–9, joiden lämmitystolppiin käy asunnon avain sekä Ritakatu 3 ja 13, jossa ei ole lämmitystolppia.

Tarkista toimiston aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset POASin nettisivuilta www.poas.fi
Pysäköintipaikkojen autonlämmitystolppien palauttamattomista avaimista peritään 5 euroa / avain. Muista palauttamattomista avaimista peritään voimassa olevan hinnaston mukainen maksu, johon lisätään kulloinkin voimassa oleva toimistomaksu.