Hyppää sisältöön

Vikailmoitus

Vuokralaisella on ilmoitusvelvollisuus

Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta §24: Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle huoneiston vahingoittumisesta tai sellaisesta puutteellisuudesta, jonka korjaamisesta vuokranantaja on vastuussa. Ilmoitus on tehtävä heti, jos korjaus on vahingon suurenemisen estämiseksi suoritettava viipymättä. Vuokralainen, joka laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, vastaa laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta.

Näin teet ilmoituksen

Kiireelliset tapaukset, kuten vesivahingot tai oven avaukset on ilmoitettava välittömästi oman asuntokohteesi huoltoyhtiön puhelinpäivystykseen.

Kiireettömät korjausta tai huoltoa tarvitsevat asiat tulee ilmoittaa POASille vikailmoituslomakkeen kautta. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi viallinen pistorasia, kiinteän valaisimen vaihto tai vuotava ikkunatiiviste. Ilmoitathan meille vikailmoituksella myös kiinteistön yleisissä tiloissa havaitsemasi viat, kuten palaneet lamput tai ulko-ovi, joka ei mene lukkoon. Täytä vikailmoituslomake mahdollisimman pian ongelman havaittuasi. On tärkeää, että vuokralainen ilmoittaa pienimmistäkin vioista, jotta niihin voidaan reagoida ja mahdollisuuksien mukaan estää ongelman laajeneminen. Tahallinen velvollisuuksien laiminlyönti saattaa johtaa korvausvastuuseen.

Kerrothan vikailmoitusta tehdessäsi, voiko huoltomies käyttää yleisavainta asunnossa käymiseen. Ellei asunnossa saa käydä yleisavaimella, ilmoita, milloin olet paikalla. On hyvä myös ilmoittaa mahdollisista kotieläimistä tai muista asuntokäyntiin vaikuttavista seikoista.

Kun täytät vikailmoituksen asukassivustolla, voit seurata ilmoituksesi käsittelyä ja tehtyjä toimenpiteitä. Siirry asukassivustolle alla olevasta linkistä.

Tee vikailmoitus asukassivustolla

Mikäli et jostain syystä pääse täyttämään vikailmoitusta asukassivustolta, vikailmoituslomakkeen voi täyttää myös alla olevasta linkistä.

Vikailmoituslomake