Hyppää sisältöön

Vikailmoitus

Vuokralaisella on ilmoitusvelvollisuus

Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta §24: Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle huoneiston vahingoittumisesta tai sellaisesta puutteellisuudesta, jonka korjaamisesta vuokranantaja on vastuussa. Ilmoitus on tehtävä heti, jos korjaus on vahingon suurenemisen estämiseksi suoritettava viipymättä. Vuokralainen, joka laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, vastaa laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta.

Näin teet ilmoituksen

Kiireelliset asiat

Jos ongelma vaatii välitöntä reagointia/korjausta, asia on kiireellinen. Kiireelliset asiat on ilmoitettava VÄLITTÖMÄSTI oman asuntokohteesi huoltoyhtiön puhelinpäivystykseen. Huoltoyhtiöt päivystävät 24/7 hätätilanteiden varalta. Kiireellisiä asioita ovat esim.

  • vesivahingot ja -vuodot
  • oven avaukset (olet asuntosi ulkopuolella ilman avainta)
  • wc-pönttö ei vedä
  • jääkaappi/pakastin ei toimi.

Muut korjausta tai huoltoa vaativat asiat

Tee vikailmoitus asukassivustolla

Kiireettömät korjausta, huoltoa tai siivousta tarvitsevat asiat tulee ilmoittaa POASille vikailmoituksella. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi viallinen pistorasia, kiinteän valaisimen vaihto tai vuotava ikkunatiiviste. Ilmoita vikailmoituksella myös kiinteistön yleisissä tiloissa havaitsemasi viat, kuten palaneet lamput tai ulko-ovi, joka ei mene lukkoon. Tee vikailmoitus mahdollisimman pian ongelman havaittuasi. On tärkeää, että vuokralainen ilmoittaa pienimmistäkin vioista, jotta niihin voidaan reagoida ja mahdollisuuksien mukaan estää ongelman laajeneminen. Tahallinen velvollisuuksien laiminlyönti saattaa johtaa korvausvastuuseen.

Huomioithan, että vikailmoituksella ilmoitetaan vain kiireettömät asiat, jotka eivät vaadi välitöntä reagointia. Vikailmoituksia käsitellään vain arkipäivisin työaikana.

Vikailmoitus tehdään asukassivustolla. Näin voimme varmistua ilmoittajan henkilöllisyydestä ja saamme asukkaalta suostumuksen siihen, että vuokranantaja saa tulla asuntoon. Tästä syystä emme vastaanota vikailmoituksia puhelimitse asiakaspalveluun. Kerrothan vikailmoitusta tehdessäsi, voiko huoltomies käyttää yleisavainta asunnossa käymiseen. Ellei asunnossa saa käydä yleisavaimella, ilmoita, milloin olet paikalla. On hyvä myös ilmoittaa mahdollisista kotieläimistä tai muista asuntokäyntiin vaikuttavista seikoista. Asukas voi itse seurata asukassivustolla tehdyn vikailmoituksen käsittelyä ja tehtyjä toimenpiteitä. Siirry täyttämään vikailmoitus alla olevasta linkistä.

Tee vikailmoitus asukassivustolla

Mikäli et jostain syystä pääse kirjautumaan asukassivustolle, voit täyttää sähköisen vikailmoituslomakkeen myös tästä linkistä.