Hyppää sisältöön

Sähköinen asiointi

Asukassivusto

Asukassivusto on asukkaidemme sähköinen palvelujärjestelmä, jonka avulla hoituvat kaikki asumiseen liittyvät toiminnot:

  • Vuokrasopimuksen tietojen tarkastelu
  • Vuokran saldo, laskut ja tehdyt maksusuoritukset
  • Vikailmoitukset ja niiden seuranta
  • Häiriöilmoituksen täyttäminen
  • Yhteydenotot POASille
  • Yhteys varaus- ja tiedotusjärjestelmä Kodinportaaliin, lue lisää alta

Siirry asukassivuille

Asukassivuille rekisteröidytään ensimmäistä kertaa Tupas-tunnuksilla (verkkopankkitunnuksilla), minkä jälkeen asukas voi luoda itselleen käyttäjätunnukset palveluun. Mikäli verkkopankkitunnistautuminen ei ole mahdollista, tunnistautuminen tehdään automaattisesti asiakaspalvelumme toimesta. Tässä tapauksessa rekisteröidy asukassivun käyttäjäksi valitsemalla kirjautumisvaihtoehto ”Toimistotunnistautuminen”.

Huom! Omat tiedot näkyvät palvelussa vasta vuokrasopimuksen alkamispäivän jälkeen.

Kodinportaali

Kodinportaaliin pääset suoraan asukassivustolta, etkä tarvitse järjestelmään erillisiä tunnuksia. Kodinportin ilmoitusalueelta löydät asuntokohdettasi koskevat ajankohtaiset tiedotteet. Yhteiset tilat, kuten saunavuorot tai kerhohuoneet, varaat Varaukset-osiosta. Kodinportaalia voi käyttää myös Kodinportti Mobile -sovelluksella tai asuntokohteidemme rappukäytävässä sijaitsevilla digitaalisilla näyttötauluilla, lisätietoa Kodinportaalin asukasohjeesta.

Vikailmoitus

Ilmoita asunnossasi tai kiinteistössäsi ilmenevistä vioista tai korjaustarpeista aina tekemällä vikailmoitus. Muista ilmoittaa pienimmätkin viat. Kiireelliset tapaukset, kuten vesivahingot tai oven avaukset on ilmoitettava huoltoyhtiön puhelinpäivystykseen.

Tee vikailmoitus asukassivustolla

Häiriöilmoitus

Jos asuintalossasi joku aiheuttaa häiriötä, täytä häiriöilmoituslomake asukassivustolla. Häiriöilmoitus tulee aina tehdä kirjallisesti varustettuna ilmoittajan yhteystiedoilla. Tärkeää on ilmoittaa mahdollisimman tarkka häiriökuvaus ja häiriön/häiriöiden tapahtuma-ajat. Lue lisää häiriöilmoituksen tekemisestä.

Täytä häiriöilmoitus asukassivustolla 

Asuntohaku

Asuntohausta näet kaikki asuntomme ja niiden vuokrat. Asuntohausta näet myös heti vapaat asunnot sekä kiinteistöjen pohjakuvat.

Siirry asuntohakuun

Asuntoja haetaan sähköisellä hakemuksella. Hakemus on voimassa aina 3 kuukautta kerrallaan, ja asunnonhakijat voivat uusia tai muokata hakemusta. Tutustu hakuohjeisiin ja täytä hakemus Löydä koti -sivulta.

Sopimuksen irtisanominen

Irtisanomisen voit tehdä sähköisesti alta. Vuokra-asunnon irtisanomisaika on AHVL:n mukainen 1 kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, eli jos irtisanot asuntosi esimerkiksi tammikuun aikana, niin vuokrasopimuksesi päättyy helmikuun viimeisenä päivänä. Lue lisää asunnon irtisanomisesta.

Irtisanominen