Hyppää sisältöön

Hae uusiin asuntoihin!

01.03.2020

Haku syyskuussa 2020 valmistuviin asuntokohteisiimme on käynnissä! Uusia asuntoja haetaan samoin kuin muitakin kohteitamme – nettisivuiltamme löytyvän hakulomakkeen kautta.

Peltolammin Vaahterakujalle rakentuva uusi kerrostalokohteemme on Suomen ensimmäinen vihreää rahoitusta saanut opiskelija-asumiseen suunnattu uudisrakennus. Ympäristöystävällisiin investointeihin kohdistettava vihreä raha on osoitus siitä, että rakennuksen suunnittelussa, teknisissä ratkaisuissa ja rakentamisessa on panostettu ympäristön hyvinvointiin.

Visualisointikuva: Vaahterakuja 3A

Kahdeksankerroksinen 56 asunnon kerrostalo on alusta pitäen suunniteltu moderniksi ja ennen kaikkea ekologiseksi. Se on POASin ensimmäinen asuntokohde, johon tulee maalämpö. Maalämmön rakennuskustannukset ovat hieman kaukolämpöä korkeammat, mutta huolellisten laskelmien mukaan järjestelmä maksaa itsensä takaisin yhdeksässä vuodessa. Arvion mukaan maalämpö tulee tuottamaan ensimmäisen 25 vuoden aikana noin 200 000-250 000 euron säästöt kaukolämpöön verrattuna.

Taloon tulee lattialämmitys, joka takaa miellyttävän ja tasaisen lämmönjakautumisen huonetilaan, eikä sisustamisen tiellä ole pattereita. Kaikissa valinnoissa ja teknisissä ratkaisuissa on edetty energiatehokkuus edellä. Yhtenä mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että kattorakenne on päällystetty pintasirotteella, joka paitsi suojaa mekaaniselta kulumiselta, myös poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia. Katteen sisältämä titaanidioksidi neutraloi ilmasta liikenteen ja teollisuuden tuottamia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Nämä edistykselliset ratkaisut tekevät talosta todellisen vihreän edelläkävijän.

Tutustu asuntoihin 3D-mallien avulla: yksiö ja kaksio!

Kaikesta hienosta ympäristöteknologiasta huolimatta suunnittelun keskiössä on ollut ihminen. Taloon tulee seitsemän asuinkerrosta ja kahdeksannen kerroksen muodostaa katolle tuleva, huikealla näköalalla varustettu kerhotila ja kattoterassi. Ensimmäiseen kerrokseen tulee vuorostaan äänieristetty musiikkihuone, jossa voi soittaa, laulaa ja räpätä rauhassa.

Visualisointikuva: Musiikkitila

Koska Vaahterakujan kohteelle myönnetty rahoitus on suunnattu opiskelija-asumiseen, kohteeseen asutetaan ensisijaisesti opiskelijoita. Asukkaiksi valittavien tulee täyttää POASin kriteerit.

Ristinarkuntien asunnot nyt haettavana!

Osoitteeseen Ristinarkuntie 18 on rakenteilla kolme kerrostaloa käsittävä asuntokohteemme. Lähikauppa on viereisessä rakennuksessa, ja lähimmät ravintolat sijaitsevat tien toisella puolella.

Visualisointikuva: Ristinarkuntie 18

Taloihin tulee yhteensä 143 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 25 neliön yksiöistä 63-neliöisiin kolmioihin. Tutustu asuntovalikoimaan ja asuntojen mallikuviin asuntohaussa.

Visualisointikuva: 2H+KT

Ristinarkun kohteessa olemme panostaneet erityisesti yhteisiin tiloihin, kuten yleissaunoihin ja kerhotiloihin. Pesulan yhteyteen rakennetaan erillinen viihtyisä odotustila, jossa voi pesukonetta odotellessa viettää aikaa muiden pyykkiään pesevien kanssa.

Visualisointikuva: Talopesula

Asukkaiden käyttöön tulee myös hyvin varusteltu punttisali ja kaksi latauspistettä sähköautoille.