Hyppää sisältöön

Tulevia hankkeita

11.12.2020

Euroopan neuvoston kehityspankki CEB myönsi meille keväällä rahoituksen, jonka avulla voimme lisätä kohtuuhintaisten asuntojen tuotantoa Tampereella.

Onkin aika esitellä uusia asuntohankkeitamme, joista toinen on jo hyvässä vauhdissa tulevalla Puisto-Kalevan alueella ja toisen, Kalevan Hipposkylän hankkeen, suunnittelu on aloitettu.

Kaleva-Hakametsän kaupunginosassa on käynnissä mittavat rakennustyöt. Entinen Iskun liikerakennus on purettu, ja alueelle valmistuu asuntoja 1300 asukkaalle sekä uusia liiketiloja ja viihtyisiä viheralueita. Tänne monipuolisten ostos- ja harrastusmahdollisuuksien sekä tulevan Sarvijaakonaukion raitiotiepysäkin lähistölle nousee ylpeydenaiheemme, asuntokohde Kalevan Stara (artikkelin pääkuvassa). 56 asuntoa käsittävän kohteen on määrä valmistua loppuvuodesta 2021.

Ilmakuvasta näkee Kalevan Staran sijainnin. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri

Kalevan Staran asuntoja vuokrataan ensisijaisesti työssäkäyville nuorille aikuisille, mutta myös opiskelijoille. Sekä ammattiopisto Tredu että Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampus sijaitsevat kävelymatkan päässä. Kohteen asuntovalikoimassa on erikokoisia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Yksiöt ovat vähintään 25-neliöisiä, ja suurimmat, kahden makuuhuoneen huoneistot, ovat kooltaan 66,5 m². Asunnot tulevat haettavaksi syksyllä 2021.

Hipposkylän hanke

Hipposkylän uusi asemakaava on saanut lainvoiman 5.10.2020. POAS on mukana tuottamassa alueelle uutta rakennuskantaa sekä peruskorjaamassa Hipposkylän suojeltua puutalokantaa. Neljä sympaattista puutaloa on tarkoitus korjata vanhaa kunnioittaen. Korjaustyöt alkavat mahdollisesti kesällä 2021 ja nykyaikaistettuihin asuntoihin pääsee muuttamaan 2022. Lisäksi alueelle tehdään uudisrakennus, jonka suunnittelu aloitetaan 2021 ja työt alkanevat kesällä 2022. Rakennuksen arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2023.

Hipposkylän puutalot ovat suojeltuja rakennuksia. Kuva: TVA