Hyppää sisältöön

Roskapäivät

Roskapäivät-kiertue asuntokohteissa

Toukokuussa 2023 tulemme taas vierailemaan muutamassa asuntokohteessamme POP UP -kiertueella. Tänä vuonna kiertueen teemana on kierrätys ja roskaamisen vähentäminen, joten kiertue kulkee nimellä Roskapäivät. Kiertueella pystytämme asuntokohteen piha-alueelle jätepisteen läheisyyteen palveluteltan, johon voit tulla juttelemaan asumiseen liittyvistä asioista ja noutamaan asukastuotteita. Palvelupiste on avoinna jokaisena kiertuepäivänä klo 15-18. Laitamme myös grillin kuumaksi ja paistamme makkaraa, tule poikkeamaan! Voit vierailla millä tahansa kiertuepisteellä riippumatta siitä, missä asuntokohteessa asut. Tervetuloa!

Roskapäivät-kiertueaikataulu

 • 9.5. tiistai klo 15-18: Vaahterakuja, Peltolammi
 • 10.5. keskiviikko klo 15-18: Ritakatu 13, Ruotula
 • 11.5. torstai klo 15-18: Nuolialantie 48, Härmälä

Asukasetuna hajuton biojäteastia

Monissa asuntokohteissamme roskaaminen on valitettavasti lisääntynyt. Saamme usein palautetta siivottomista jätepisteistä ja vääriin paikkoihin jätetyistä roskista. Siksi tämän vuoden kiertueella kannustamme asukkaita kierrättämään!

Monissa asunnoissamme on valmiina vain pari eri jäteastiaa keittiön kaapissa. Jaamme nyt asukasetuna hajuttoman biojäteastian sekä astiaan sopivia ja vedenkestäviä paperipusseja. Suomalaisen Jubilon toimittamat biojäteastiat on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

 
Kuva: Jubilo Paper

Jäteastian pohjassa on liuskat, joiden päällä pussi seisoo ja suuret avoimet pinnat sivuilla varmistavat parhaan ilmanvaihdon. Näin biojäte pääsee kuivamaan, eikä aiheuta hajuhaittoja. Vaihda pussi muutaman päivän välein. Astiassa voi käyttää mitä tahansa sopivan kokoisia paperipusseja. Katso alta, miten taittelet biopussin sanomalehdestä!

Biojäteastioita ja -pusseja on jaossa roskapäivät-kiertueella. Asukasetu on tarkoitettu kaikille asukkaillemme, voit siis noutaa astian mistä tahansa kiertuepisteeltä riippumatta siitä missä asuntokohteessa asut. Enintään 1 biojäteastia/talous. Astioita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Mikäli kaikkia biojäteastioita ei jaeta roskapäivillä, tiedotamme myöhemmin mistä sen voi noutaa.

Voita liput Syysfest-tapahtumaan Särkänniemeen!

Arvomme kaikkien Roskapäivät-kiertuepisteillä käyneiden asukkaiden kesken 3 x 2 hengen lippupaketin Syysfestiin! Tule poikkeamaan kiertuepisteellä ja osallistu arvontaan!

Opiskelijan Tampereen järjestämä Syysfest on syksyn odotetuimpia opiskelijatapahtumia! SyysFest järjestetään tiistaina 5.9. klo 16-21 Särkänniemen huvipuistossa. Edellisvuosina jo hyvissä ajoin loppuunmyyty Syysfest on syksyn vauhdikkain tapahtuma, joka kerää opiskelijat yhteen. Avoinna ovat huvipuiston hurjimmat huvilaitteet sekä ravintoloita, kioskeja ja pelejä. Lue lisää tapahtumasta Opiskelijan Tampereen sivuilta!

Voit noutaa asukasedun ja osallistua arvontaan riippumatta siitä, missä asuntokohteessa asut. Tervetuloa!

Lisätietoja saat POASin markkinointi- ja asukasyhteistyötiimiltä:
010 341 6628
markkinointi@poas.fi

Esittelyssä asiakaspalvelumme uudet kesätyöntekijät! Anna Nguyen ja Annika Seppälä ovat aloittaneet kesätöissä toimistollamme Sorsapuistossa.

Anna vasemmalla ja Annika oikealla

Molemmat ovat alunperin Tampereelta kotoisin, ja asiakaspalveluhommat on heille jo tuttuja. Annika viimeistelee viestinnän opintojaan Vaasan yliopistossa. Hän valmistuu ensi syksynä. Anna opiskelee kieltenopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa. Vapaa-ajallaan Anna tykkää lenkkeillä ja leipoa.

Molemmat ovat töissä asiakaspalvelussamme syyskuun loppuun saakka. He odottavat jo innolla kesää. Tervetuloa tiimiin!

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Kissanmaalla sijaitsevan Hipposkylän alueen uusi asemakaava sai lainvoiman 5.10.2020. Asemakaavassa alueelle on kaavoitettu uudistuotantoa. Asemakaava edellyttää vanhojen puutalojen suojelua ja kunnostamista asuinkäyttöön. POAS on mukana Hipposkylän hankkeessa yhteistyössä TVA:n kanssa, joka omistaa osan alueella sijaitsevista vanhoista puutaloista. POAS omistaa alueelta myös neljä suojeltua puutaloa.

Hipposkylän puutalot ovat suojeltuja rakennuksia. Kuva: TVA

40-luvulla rakennetuissa puutaloissa on käytetty sen ajan rakentamiselle tyypillisiä eloperäisiä materiaaleja. Kuntotutkimuksissa talojen rakenteista löytyi haitta-aineita, kuten asbestia ja sienikasvustoa. Puutalojen kunnostaminen asuinkelpoiseksi on erittäin haastavaa, vaikka talot peruskorjattaisiin täysin, sillä perustuksista ja suojelluista osista löytyneet PAH-yhdisteet ovat ihmiselle haitallisia. Kuntotutkimukset osoittavat, että asumisturvallisuutta ei voida taata edes remontein, joten vanhojen talojen kunnostaminen ei tässä tapauksessa ole millään muotoa järkevää. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että voimme taata asuntojemme terveellisyyden ja turvallisuuden.

Tyhjillään olleet talot ovat valitettavasti altistuneet ilkivallalle, vaikka alueella liikkumista on rajoitettu ja valvontaa lisätty. Alueella on ollut useita tulipaloja, jotka ovat poliisin tutkinnassa. Marraskuussa 2022 paloi yksi omistamistamme taloista. Palaneesta talosta on tehty purkulupahakemus. Tarkoituksenamme on rakentaa tilalle uusi rakennus, joka mukailee vanhojen talojen ulkonäköä ja voimassa olevaa suojelukaavaa. Uuteen taloon tulisi 12-14 asuntoa.

POASille tulee Hippoksenkadulle myös 65 asunnon uudiskohde, joka on parhaillaan suunnitteluvaiheessa. Moderni ja energiatehokas asuntokohde tarjoaa asukkailleen erinomaista asumismukavuutta: taloon tulee mm. kuntosali, maalämpö, aurinkopaneelit, sauna-/oleskelutilat sekä huoneistokohtainen biojätteen keräysjärjestelmä. Uudiskohde täyttää A-energialuokan vaatimukset. Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Tampereen ammattikorkeakoulua, TAYSia ja Tampereen yliopiston Kaupin kampusta.

Suunniteltu uudisrakennus. Kuva: Arsatek

Tavoitteenamme on, että Hipposkylän alueen suojelukaavaa voitaisiin muuttaa niin, että vanhojen talojen tilalle voidaan rakentaa uutta tuotantoa perinteitä kunnioittaen. Vain uutta rakentamalla pystymme pitämään alueen asuttuna sekä takaamaan asukkaiden asumisturvallisuuden ja viihtyvyyden. Toiveenamme on herättää Hipposkylän perinteikäs alue uuteen loistoonsa!

Kiinteistötiimimme kasvaa!

Heikki Thelen (kuvassa oikealla) on meidän uusi kiinteistöpäällikkö! Heikki vastaa jatkossa koko kiinteistökantamme ylläpidosta ja korjaushankkeista. Hän toimii myös huoltohenkilöstömme esimiehenä. Tässä Heikin tunnelmia ensimmäisistä päivistä:

”Olen erittäin innoissani päästessäni POASilla kiinteistöpäällikön roolissa uusien mielenkiintoisten haasteiden pariin ja samalla mukaan huipputiimiin. Työporukka vaikuttaa todella mahtavalta ja kaikki ovat ottaneet minut loistavasti vastaan. Ikää on kertynyt mittariin 44 vuotta ja työkokemusta kiinteistöjen ylläpidosta on yhteensä 23 vuotta. Olen toiminut niin kiinteistöhuollon kuin myöskin kiinteistöjohtamisen puolella. Näiden kautta on tullut myös kokemusta esimiestyöstä ja yrittäjyydestä. Mukavaa kevään jatkoa kaikille, moikataan kun tavataan! :)”

Vapaa-ajallaan urheilullisen Heikin harrastuksiin kuuluu kaikenlaista ulkoiluun liittyvää, esimerkiksi retkeilyä, kalastusta ja pyöräilyä. Myös koirien kanssa harrastaminen ja kuntosali ovat lähellä sydäntä.

Mahtavaa saada sinut mukaan tiimiin, tervetuloa Heikki!

Vuodesta 2016 kiinteistöpäällikkönä toiminut Pasi Silanterä (vas.) jatkaa meillä uusien hommien parissa. Pasi vastaa jatkossa kiinteistökehityksestä ja uudishankkeiden rakennuttamisesta hankekehityspäällikkönä. Näin meillä on jatkossa enemmän resursseja strategian ja yhteiskuntavastuun toteuttamiseen. Kasvatamme kiinteistökantaamme ja tuotamme lisää kohtuuhintaista vuokra-asumista Pirkanmaalle.

POAS tekee monia erilaisia toimenpiteitä energian säästämiseksi, ja toivomme, että kaikki asukkaatkin tekevät oman osansa, jotta vuokrataso pystytään pitämään kohtuullisena ensi vuonnakin. Asukastoimikuntien edustajat ovat olleet mukana energiansäästötoimenpiteiden suunnittelussa.

Valtakunnallisesti on tulossa erilaisia energiansäästökampanjoita, joilla opastetaan ja kannustetaan kaikkia osallistumaan energiansäästämiseen ja näin vaikuttamaan kokonaiskulutukseen. Motiva, Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö ja Sitra järjestävät yhteisen energiansäästökampanjan, johon myös me osallistumme. Astetta alemmas -kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia säästämään energiaa tekemällä pieniä arkisia tekoja. Tutustu tästä kodin helppoihin energiansäästövinkkeihin.

Marraskuussa 2022 vietimme saunatonta kuukautta. Kohteiden yhteiset saunat olivat poissa käytöstä 31.10.—27.11. välisen ajan. Saunaton kuukausi säästää sähköä noin 37 000 kWh. Saunattoman kuukauden aikana asukastoimikunnat kävivät läpi saunojen käyttöasteita ja tulevat saunavuorot on suhteuttu toteutuneisiin käyttöasteisiin. Tavoitteena on, että kiukaat eivät lämpene turhaan silloin kun vuoroja ei käytetä.

Lisätietoa veden ja energian säästämisestä POASin asunnoissa.

Energiakisa

Pilotoimme alkuvuodesta 2023 energiansäästöön tähtäävää hanketta, jota kehitettiin yhteistyössä Elisan kanssa. Hankkeen tavoitteena oli säästää vettä ja sähköä sekä lisätä jätteiden kierrätystä. Järjestimme muutamassa asuntokohteessa energiakisan.

Energiakisassa seurattiin kolmen asuntokohteen veden ja sähkön kulutusta sekä jätteiden määrää kolmen kuukauden ajan. Kisassa oli mukana seuraavat kohteet: Ristinarkuntie 18, Mekaniikanpolku 6 ja Vaahterakuja 1. Jaoimme kampanjan aikana energiansäästövinkkejä sekä veden ja sähkön kulutustietoja näiden kohteiden rappukäytävätauluilla. Kulutus ei vähentynyt merkittävästi missään kohteessa kampanjan aikana, joten kisassa ei ollut voittajia. Hanketta ei siis ainakaan toistaiseksi laajenneta muihin asuntokohteisiin.

Kutsuimme kaikki kisassa mukana olleiden kohteiden asukkaat kiitokseksi ilmaiseen leffailtaan! Linkki leffaillan ilmoittautumiseen on lähetetty kohteiden asukkaille sähköpostiin!

Kaikkien asuntojemme lämmitys on päällä. Ilmojen viiletessä asunnossasi voi silti tuntua kylmältä. Tässä artikkelissa kerromme mistä se johtuu ja miten voit itse vaikuttaa kotisi sisälämpötilaan.

Miten lämmitys toimii?

Lähes kaikki kohteemme lämpiävät kaukolämmöllä. Lämpöenergia kiertää kuumana vetenä alueen kaukolämpöverkossa, josta se kulkeutuu asuntosi vesikiertoisiin lämpöpattereihin. Tampereen Sähkölaitos tuottaa käyttämämme lämpöenergian 100 % uusiutuvilla, puuperäisillä energialähteillä. Talojen lämmitysverkosto suljetaan kesäksi, ja sulku avataan sään mukaan alkusyksystä, yleensä kuitenkin viimeistään elo-syyskuun vaihteessa. Huoneilma voi tuntua viileältä, vaikka se todelli-suudessa olisikin suosituslämpötilan (20–21°C) mukainen. Tämä on yleistä erityisesti lämmityskauden alussa, jolloin vuodenajasta johtuen ilman suhteellinen kosteus on korkea. Syksyisin kestää jonkin aikaa ennen kuin talon rakenteet ovat lämmenneet ja suhteellinen ilmankosteus alentunut.

Suurehkot ulkolämpötilan laskut vaikuttavat kylmyydentunteeseen ennen kuin sisälämpötila tasaantuu vastaamaan muutosta. Lämpötilan noustessa ja laskiessa asunnon ikkunat reagoivat lämpötilan muutokseen välittömästi, eikä läm-mitys välttämättä ehdi reagoida lämpötilan äkilliseen muutokseen yhtä nopeasti.

Miten voit itse vaikuttaa kotisi sisälämpötilaan?

Siirräthän verhot/huonekalut pois lämpöpatterin edestä, etkä päästä lämpöä karkuun avaamalla ikkunoita. Lämpimän veden virtausta voit säätää patterin venttiilistä. Tarkkaile huonelämpötilaa lämpömittarin avulla, ja ilmoita POASille vikailmoituksella, mikäli huomaat patterin vuotavan vettä tai vikaa esimerkiksi ikkunoiden tai ulko-ovien tiivisteissä. Pattereita ei missään nimessä saa ilmata (päästää ilmaa ulos) itse, sillä se sekoittaa patteriverkoston vedenpaineen ja pahimmassa tapauksessa koko talon lämmitysjärjestelmän. Mikäli patteri pitää lorisevaa ääntä, ilmoita POASille.

Lisätietoa sisälämpötiloista ja lämmityksestä löydät asukasoppaastamme.

Tarjoamme kesätöitä sekä kiinteistönhuollossa että asiakaspalvelussamme. Haku kesän 2023 kesätyöpaikkoihin on päättynyt!

Kesätyö kiinteistöjen piha-alueiden kunnossapidossa

Tarjoamme kesätöitä kiinteistöjemme ulkoalueiden huollossa kahdella eri ajanjaksolla kesällä 2023. Työhön kuuluu mm. nurmialueiden hoitoa, pensaiden leikkuuta, kasvien istutusta sekä piha-alueiden huoltoa.Valitsemme yhteensä 10 työntekijää, viisi kummallekin ajanjaksolle. Työntekijöiden valinnat tehdään maaliskuun aikana.

Kesätyö asiakaspalvelussa

Asiakaspalvelu- ja vuokraustiimiimme palkataan kaksi kesätyöntekijää kesälle 2023. Hakuaika toimiston kesätyöpaikkoihin on päättynyt.

Pirkan Opiskelija-asunnot Oy – POAS on Vastuullinen työnantaja. Sitoudumme tarjoamaan kesätyöntekijöillemme mukavan kesätyökokemuksen ja hyvän ponnahduslaudan työelämään.

Asukkaiden leffailta tulee taas!

Elokuvana on James Cameronin ohjaama Avatar – The Way of Water.

Näytös järjestetään Finnkino Plevnan salissa 2 torstaina 15.12.2022 klo 18.00. Tapahtuma on asukkaille ilmainen, ja tarjoamme myös popparit ja juoman!

Leffaillan kutsulinkki lähetetään asukkaille sähköpostitse asukasjärjestelmästämme löytyvään sähköpostiosoitteeseen, joten huolehdithan että tietosi ovat ajan tasalla. Asukastoimikunnan yhteistyöelimen toiveesta ilmoittautuminen alkaa iltapäivällä. Ilmoittautumislinkki avautuu keskiviikkona 7.12. klo 15.00. Olethan valmiina varaamaan paikkasi heti, sillä paikat menevät muutamassa minuutissa!

Kaikkien ilmoittautuneiden tulee olla POASin asukkaita, osallistujat tarkistetaan POASin asukasrekisteristä. Max. 1 lippu/asukas. Mikäli samoilla tiedoilla on lähetetty useampi ilmoittautuminen, laskemme mukaan vain yhden. Ilmoittautumisesta ei tule automaattista vahvistusviestiä heti ilmoittautumisen jälkeen, mutta laitamme osallistujille lisätietoja sähköpostitse, kun tiedot on tarkastettu asukasjärjestelmästä.

Lisätietoja:
Nelli Jokelainen
Markkinointi, POAS
010 341 6628
markkinointi@poas.fi

Ota Instagram-kanavamme @poaskoti seurantaan ja osallistu joulukalenterikilpailuun!

POASin joulukalenteri julkaistaan perinteiseen tapaan Instagram-kanavallamme jälleen 1.-24.12.2022. Jokaisena päivänä julkaistaan uusi kalenteriluukku. Päivän kalenterijulkaisussa on joko POASiin tai jouluun liittyvä kilpailukysymys, johon vastaamalla osallistuu arvontaan. Kilpailu on kaikille avoin, eikä osallistuminen edellytä POASilla asumista.

Päivän luukku aukeaa Instagram-kanavallamme aina aamuisin ja kaikkien päivän kysymykseen vastanneiden kesken arvotaan päiväpalkinto, kuten leffalippuja ja lahjakortteja! Lisäksi kaikkien joulukalenteriin osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintona S-ryhmän 100 euron arvoinen lahjakortti! Pääpalkinnon arvonta suoritetaan 31.12.2022 mennessä.

Palkinnot:

Päivittäisten arvontojen palkintoja:

 • Finnkinon elokuvalippuja
 • Joulusuklaata
 • Partioaitan ja Varuste.netin lahjakortteja
 • Museolippuja

Palkinnot vaihtelevat päivän mukaan. Kaikki palkinnot toimitetaan voittajille sähköisesti tai postitse, joten palkinnon lunastaminen ei vaadi asiointia toimistollamme.

Pääpalkintona 100 euron arvoinen lahjakortti S-ryhmään! Lahjakortille ladatun summan voi käyttää osissa tai kerralla. Lahjakortti on voimassa 24 kk hankintahetkestä. S-ryhmän lahjakortilla voi maksaa kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa ympäri maan. Lahjakortti käy tavarataloissa, esimerkiksi Sokoksissa ja Prismoissa, ruokakaupoissa kuten S-marketeissa ja Saleissa sekä Sokos Hotelleissa ja Radisson Blu -hotelleissa. Lahjakortit käyvät maksuvälineenä myös S-ryhmän ravintoloissa.

Ohjeet, säännöt ja tietosuoja:

 • Kilpailuaika 1.–24.12.2022
 • Kilpailu on avoin kaikille, eikä osallistuminen edellytä POASilla asumista.
 • Arvontoihin osallistutaan kommentoimalla Instagram-julkaisua luukun ohjeiden mukaisesti.
 • Päivittäisen palkinnon arvonta suoritetaan luukun aukaisua seuraavana arkipäivänä. Päiväpalkinto arvotaan kyseisen luukun kisaan saman vuorokauden aikana osallistuneiden kesken. Jos luukun kisa julkaistaan esimerkiksi aamulla, arvontaan osallistuvat ne, jotka kommentoivat julkaisua samana päivänä klo 23:59 mennessä. Arvontaan osallistuminen ei edellytä oikein vastaamista.
 • Pääpalkinto arvotaan 31.12.2022 mennessä. Pääpalkinto arvotaan kaikkien päivien arvontoihin osallistuneiden kesken.
 • POAS tiedottaa päivän kilpailukysymyksen oikean vastauksen sekä arvonnan suorittamisen vastaamalla kunkin päivän luukun kommenttiketjuun Instagramissa. Arvonnan voittamisesta sekä palkinnon toimittamisesta tiedotetaan voittajaa henkilökohtaisesti Instagram-viestillä. Palkinnot toimitetaan voittajille joko sähköisesti tai postitse.
 • POAS kerää ja käsittelee osallistujien antamia henkilö- ja yhteystietoja arvonnan suorittamiseksi, voittajien tavoittamiseksi sekä palkintojen toimittamiseksi. Annettuja henkilötietoja ei käytetä suoramarkkinointiin eikä niitä luovuteta eteenpäin kolmansille osapuolille. Kerätyt henkilötiedot tuhotaan tietoturvallisesti arvonnan päätyttyä.
 • Jokaisen osallistujan on vapautettava Instagram kaikesta vastuusta. Instagram ei suosittele tai hallinnoi kampanjaa millään tavalla.
 • Arvontaan osallistuminen on ilmaista. Palkintoa ei voi vaihtaa, palauttaa tai vaihtaa rahaksi.
 • Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.

Lisätietoa:

Nelli Jokelainen
markkinointi, POAS
markkinointi@poas.fi