Tunnelmallista asumista Tampereen ydinkeskustassa!

Pirkan Opiskelija-asunnot Oy kunnostaa osoitteessa Peltokatu 33 sijaitsevaa kiinteistöä, joka tunnetaan myös nimellä Lompanlinna. Rakennus sijaitsee Tammelassa lähellä Rongankadun alikulkutunnelia. Huoneistot kunnostetaan vuoden 2017 aikana opiskelijoiden ja työssäkäyvien nuorten vuokra-asunnoiksi. Ulkopuoli kunnostetaan mahdollisimman hyvin vanhaa mallia kunnioittaen. Kunnostusprojekti on aloitettu tammikuussa, ja sen on arvioitu valmistuvan lokakuuhun mennessä.

Peltokadun asuntoihin haku on auki jo nyt ja ne löytyvät hakemuslomakkeelta asuinalue Tammelan alta. Vaikka asuntoja vuokrataan jo nyt, vuokrasopimukset tulevat alkamaan vasta 1.10.2017 alkaen.

Kiinteistössä on 24 asuntopaikkaa, joista neljä perinteisiä soluhuoneita. Loput asunnoista ovat uuden konseptin mukaisia semisoluja, joissa on yhteinen eteistila ja asukkailla on käytössään huoneensa lisäksi oma kylpyhuone ja keittiökomero.

Kiinteistössä on muitakin uusia erityispiirteitä: osassa huoneistoissa on alkuperäiset pönttöuunit ja ne kunnostetaan ja säilytetään. POAS tarjoaa ja toimittaa opiskelijoille polttopuita. Pelkkien uunien lämmössä ei kuitenkaan tarvitse oleskella, koska rakennukseen tulee sähkölämmitys.

Lompanlinnan historiaa:
  • Vuonna 1923 rautatietyöntekijöiden asuinrakennukseksi valmistunut tiilitalo Lompanlinna muutetaan opiskelijataloksi.
  • Suojellun mutta huonokuntoisen rakennuksen omistus siirtyi elokuussa 2015 VR-Yhtymältä Tampereen kaupungille.
  • Kaupunki myi vuonna 2015 rakennuksen 288 neliön määräaloineen Insinöörioppilastalo Oy:lle 725 000 eurolla. Kiinteistö Oy Opintanner, Insinöörioppilastalo Oy ja Pirkan Opiskelija-asunnot Oy yhdistyivät 1.9.2016 yhdeksi yritykseksi. Toiminta on jatkunut Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n nimellä.
  • Rakennukselle ei jää omaa piha-aluetta vaan se rajautuu tulevaisuudessa suoraan Morkun aukioon.
  • Lompanlinnan kymmenestä huoneistosta kahdeksan oli vuokrattu asuinkäyttöön toistaiseksi voimassa olevilla vuokrasopimuksilla ennen rakennuksen uudistamisremontin aloittamista. Huoneistoja lämmitettiin tuolloin puita polttamalla, eikä kaikkiin asuntoihin tullut lämmintä vettä. Opiskelija-asuntoihin tulee sähkölämmitys.
Tweet about this on TwitterShare on Facebook