Hyppää sisältöön

Uudiskohde Kissanmaalle

16.10.2023

POASille tulee Kissanmaalle Hippoksenkadulle 66 asunnon uudiskohde. Hankkeelle myönnettiin rakennuslupa syyskuussa 2023, ja arvioitu valmistuminen on vuoden 2024 lopussa. Kohde on vapaarahoitteinen, eli sen rakentamiseen ei saada valtion tukea eikä sitä koske ARA-rajoitukset (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Näin ollen kohteen asuntoja voidaan vuokrata myös työssäkäyville nuorille.

Kompakteissa asunnoissa on käytännölliset pohjaratkaisut. Yksiöt ovat kooltaan 27,5-35m² ja kaksiot 38-45m². Kohteessa on myös 56-neliöisiä kolmioita. Kaikissa asunnoissa on ranskalainen parveke tai lasitettu parveke.

Moderni ja energiatehokas uudiskohde tarjoaa asukkailleen erinomaista asumismukavuutta: taloon tulee mm. kuntosali, maalämpö, aurinkopaneelit, sauna-/oleskelutilat sekä huoneistokohtainen biojätteen keräysjärjestelmä.

Patentoidun BER Oy:n biojätteen kierrätysjärjestelmän avulla biojätteen kierrätys hoituu suoraan asunnon keittiöstä. Biojäte huuhtoutuu jätemyllyn kautta omaa erillistä putkeaan pitkin tuuletettuun keräyssäiliöön. Säiliössä biojätteestä erotetaan suurin osa vedestä ja selkiytetty vesi voidaan ohjata viemäriverkostoon. Maan alla sijaitseva säiliö ehkäisee monia perinteisten jäteastioiden aiheuttamia haasteita. POAS on sitoutunut hiilineutraali Tampere 2030 -hankkeeseen, tämä biojätteen keräysjärjestelmä on osa hiilineutraalisuushankkeen mukaisia investointejamme. Järjestelmän avulla lisätään myös asumisen helppoutta ja asukasviihtyvyyttä.

Hippoksenkadun uudiskohde täyttää A-energialuokan vaatimukset. Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Tampereen ammattikorkeakoulua, TAYSia ja Tampereen yliopiston Kaupin kampusta. Haku kohteen asuntoihin avautuu keväällä 2024.

Rakennuksen suunniteltu julkisivu. Kuva: Arsatek