Tietoa muovin kierrätyksestä

Muovinkeräysastioiden asennus on loppusuoralla, ja piakkoin kaikissa kohteissamme on muovinkeräysastiat. Päivitämme myös jäteastioiden kyljessä ja alueella sijaitsevien kylttien merkinnät. Huomioithan muuttuneet kierrätysastiat, kun viet jätettä asuntokohteesi jätepisteeseen.

Päivitys: On ollut ilo huomata, että astioille on selkeästi ollut tilausta, ja monissa kohteissamme ne täyttyvät nopeammin kuin niitä ehditään tyhjentää. Olemme hakeneet sopivaa tyhjennysväliä, ja viikosta 7 alkaen astioita tyhjennetäänkin jatkossa useammin!

Mitä astioihin saa / ei saa laittaa?

Muovinkeräysastioihin SAA LAITTAA kotitalouksien tyhjiä, puhdasta ja kuivaa muovipakkausjätettä, kuten:

  • Elintarvikkeiden muovipakkauksia, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit (mieluiten litistettyinä)
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet.

Muovinkeräykseen EI SAA laittaa:

  • Likaisia muovipakkauksia tai sekajätettä
  • Vaarallisten aineiden jäämiä sisältäviä muovipakkauksia (esim. kemikaalipullot)
  • PVC-pakkauksia (03-merkinnällä merkityt pakkaukset)
  • Muita muovituotteita (esim. lelut, astiat, ämpärit) tai yritysten muovipakkauksia.

Huomioithan, että keräykseen laitettavien muovipakkauksien tulisi olla puhtaita ja kuivia. Huuhtaise tai pyyhkäise tyhjät pakkaukset tarvittaessa. Sellainen puhtaus riittää, josta ei aiheudu home- ja hajuhaittoja. Jos puhdistukseen tarvitaan lämmintä vettä tai pesuaineita, voi olla ympäristön kannalta parempi laittaa pakkaus sekajätteeseen.

Lisätietoa ja kierrätysohjeita löytyy Rinki-ekopisteiden sivuilta.