Hyppää sisältöön

Usein kysytyt kysymykset hakutilanteesta

24.07.2018

Kesä on POASilla kiireistä aikaa ja hakijoiden määrä kasvaa alkusyksyä kohti. Tällä hetkellä POASilla on noin 1500 hakemusta ja saamme päivittäin kysymyksiä hakemukseen ja hakutilanteeseen liittyen. Kokosimme yhteen muutaman yleisimmin kysytyn kysymyksen sekä vastaukset niihin.

Kuka voi hakea?

POASin kohteita vuokrataan Tampereella ja Pirkanmaan alueella opiskeleville ja työssäkäyville nuorille. Opiskelijoiden kohdalla opiskelun tulee olla päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa opiskelua. Myös jatko-opiskelijat ja esimerkiksi tohtoritutkintoa suorittavat voivat hakea asuntoa POASilta, mutta eivät ole valinnoissa etusijalla. Työssäkäyvien tulee olla alle 30 -vuotiaita, mutta opiskelijoilla ei ole yläikärajaa.

Jos haet asuntoa yhdessä puolison kanssa, riittää että toinen hakijoista täyttää kriteerit. Osa kohteistamme on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille. Kunkin kohteen tiedoissa on maininta, mikäli kohdetta tarjotaan ensisijaisesti opiskelijoille. Tutustuthan huolella kohteisiimme ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Huomaathan, että tarkistamme hakijoiden luottotiedot ja merkintä luottotiedoissa saattaa vaikuttaa asuntotarjouksen saantiin.

Mikä on tilanteeni asuntojonossa?

POASilla ei ole lainkaan jonoja, vaan asukasvalinnat tehdään asunnon tarpeen syytä ja kiireellisyyttä katsoen. (Lue lisää asukasvalinnasta alta.)

Miten asukasvalinnat tehdään?

POASin asukasvalinnat tehdään kiireellisyyttä ja asunnon tarpeen syytä katsoen. Kun kohde vapautuu ja siihen tehdään asukasvalintaa, otetaan huomioon kaikki kyseistä kohdetta hakeneet hakijat. Asukasvalinta perustuu muun muassa siihen, onko hakija asunnoton, mistä alkaen hakija tarvitsee asunnon ja mikä on asunnon tarpeen syy. Teemme hakijoiden kesken myös tulovertailua.

Miten heti vapaita asuntoja haetaan?

Heti vapaita asuntoja haetaan samalla hakulomakkeella kuin muitakin asuntoja. Kaikki kyseiseen kohteeseen hakeneet ovat mukana asukasvalinnoissa ja asukasvalinta tapahtuu samalla tavalla kuin muihinkin kohteisiin. Myös heti vapaita asuntoja pääsee katsomaan vasta siinä vaiheessa, kun on asuntotarjouksen saanut.  (Lue lisää asukasvalinnasta yltä)

Olen laittanut hakemuksen, mutta miksi en ole kuullut POASilta vielä mitään?

Kesä on kiireisintä aikaa, ja valitettavasti emme pysty tarjoamaan asuntoa kaikille hakijoille. Olemme yhteydessä hakijaan vain siinä tapauksessa, mikäli pystymme tarjoamaan haun mukaista asuntoa. Asuntotarjoukset lähetämme hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Nopeuttaako POASille soittaminen asunnon saantia?

Saamme päivän aikana useita puheluita liittyen hakemuksen tilanteeseen, mutta valitettavasti soittelu ei kuitenkaan nopeuta asunnon saantia, sillä otamme asukasvalinnoissa kaikki hakijat huomioon emmekä voi nostaa ketään etusijalle. Jos sinulla on voimassa oleva hakemus, olet mukana asukasvalinnoissa.

Nopeuttaako toimistolla käynti asunnon saantia?

Myöskään toimistolla käynti ei nopeuta tarjouksen saamista, sillä otamme asukasvalinnoissa kaikki hakijat huomioon emmekä voi nostaa ketään etusijalle. Jos sinulla on voimassa oleva hakemus, olet mukana asukasvalinnoissa.