Jälleenvuokraus oikeaoppisesti

Meille on tullut kevään ja kesän aikana kyselyitä POASin asuntojen eteenpäinvuokraamisesta Airbnb:n kautta. POASin asuntojen jälleenvuokraus Airbnb:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta on kuitenkin kielletty.

Asuntojen ali- ja jälleenvuokrauksen tulee tapahtua aina POASin ehtojen mukaisesti ja asiasta tulee ilmoittaa aina etukäteen POASille. Jos haluat jälleenvuokrata tai alivuokrata asuntosi, lue lisää alta tai osiosta Ali- ja jälleenvuokraaminen.

Jälleenvuokraaminen tarkoittaa koko asunnon tilapäistä vuokraamista toisen henkilön käyttöön, esimerkiksi silloin, kun olet itse vaikkapa toisella paikkakunnalla.  Alivuokraamisella tarkoitetaan sitä, että vuokraat korkeintaan puolet asunnostasi alivuokralaisen käyttöön.

 

Jos haluat jälleenvuokrata asuntosi, tee näin:

  • Etsi itsellesi jälleenvuokralainen. Jälleenvuokralaisen tulee täyttää POASin kriteerit, eli olla joko Pirkanmaalla opiskeleva tai alle 30-vuotias työssäkäyvä nuori. Huom! Kesällä tapahtuvissa 3 kuukautta tai sen alle kestävissä jälleenvuokrauksissa, ei jälleenvuokralaisen tarvitse täyttää POASin kriteereitä. Tarvitsemme silti jälleenvuokralaiselta sopimuksen liitteet normaalisti!

 

 

  • Lähettäkää täytetty ja allekirjoitettu jälleenvuokrasopimus sekä sopimuksen liitteet, eli jälleenvuokralaisen to­distus opiskelusta tai työssäkäynnistä POASin hyväksyttäväksi hyvissä ajoin, viimeistään 1 kuukautta ennen sopimuksen alkua. Sopimuksen ja liitteet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@poas.fi Sopimuksen voi myös tuoda toimistollemme tai lähettää postitse.

 

POAS käy jälleenvuokrasopimuksen ja liitteet läpi, sekä tarkistaa jälleenvuokralaisen luottotiedot. Mikäli mitään estettä ei ole, astuu jälleenvuokrasopimus voimaan.

Opiskelijoilta opiskelutodistukseksi hyväksytään jokin seuraavista:

  • Oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus, joka on korkeintaan 3 kk vanha.
  • Oppilaitoksen hyväksymiskirje, hyväksytään opiskelun alkamispäivään asti.
  • Kelan voimassa oleva opintotukipäätös, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi.
  • Opiskelijakortti, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi sekä voimassa oleva lukuvuositarra. Opiskelijakortti tulee olla ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä.

 

Työssäkäyvältä hyväksytään jokin seuraavista:

  • Viimeisin palkkalaskelma kuukauden ajalta
  • Ajantasainen työsopimus

Jälleenvuokrauksen minimi­aika on 1 kuukausi ja maksimi 24 kuukautta. Jos jälleenvuokraat asuntosi eri ajanjaksoina, lasketaan kaikki jaksot yhteen. Lue lisää jälleenvuokrauksesta.

 

Voit myös ottaa asuntoosi alivuokralaisen, jolloin voit alivuokrata korkeintaan puolet huoneistostasi alivuokralaisen käyttöön.

Jos haluat alivuokrata asuntosi, tee näin:  

  • Etsi itsellesi alivuokralainen.  Alivuokralaisen ei tarvitse täyttää POASin kriteereitä.

 

 

  • Lähettäkää täytetty ja allekirjoitettu alivuokrasopimus POASin hyväksyttäväksi hyvissä ajoin, viimeistään 1 kuukautta ennen sopimuksen alkua. Sopimuksen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@poas.fi Sopimuksen voi myös tuoda toimistollemme tai lähettää postitse.

 

POAS tarkistaa alivuokrasopimuksen ja jos estettä ei ole, astuu alivuokrasopimus voimaan.