EASYBIKE – pyörien lainausjärjestelmä

Uudenlaisen pyörien jakamispalvelun, EASYBIKEn, pilotti lanseerattiin tänään 3.7.2018 Tampereella! EASYBIKE on helppokäyttöinen, älypuhelimella toimiva pyörien lainausjärjestelmä, joka mahdollistaa pyöräilyn kaikille ilman, että omaa pyörää täytyisi omistaa. Pyörien käyttö on edullista ja ekologista. Lainaisjärjestelmä toimii älypuhelimella, eikä erillisiä avaimia ja telakoita tarvita.

EASYBIKE-parkkeja löytyy Hervannasta, Annalasta, Hallilasta, Kaukajärveltä ja Vuoreksesta. Pyöriä ja pyöräparkkeja löydät myös seuraavien POASin kohteiden pihoista:

Hervanta:
Kärkikuja 2 ja 6
Insinöörinkatu 59 ja 68
Matti Tapion katu 2
Näyttämönkatu 4 ja 6

Hallila:
Kuusikonkatu 4

Kaukajärvi:
Karosenkatu 2,3 ja 4

Pyörät ovat myös muidenkin, kuin kohteiden asukkaiden käytössä ja parkkeja löytyy myös muualta, kuten TTY:n kampukselta, useiden K-markettien pihasta ja Sale-lähikauppojen edustoilta. Kaikki parkit löydät sovelluksen kartalta, josta löydät myös vapaana olevat pyörät.

Käyttääksesi palvelua, sinun tulee ladata ilmainen EASYBIKE sovellus iOS- tai Android-puhelimellesi, rekisteröityä palveluun ja skannata sovelluksen avulla pyörän QR-koodi, jolloin pyörän lukko aukeaa ja voit aloittaa matkasi. Aja pyörällä haluamallesi EASYBIKE-pysäköintialueelle ja lukitse pyörän lukko, jolloin matkasi loppuu.

Lue lisää ja lataa sovellus EASYBIKEn sivuilta.

 

Hinnat: (Katso opiskelijahinnat alempaa)

Ilman kausilippua: 1€/30 min

5€/päivälippu, voimassa 24 h

20€/kuukausilippu, voimassa 30 päivää

40€ / 3 kuukauden lippu, voimassa 90 päivää

Kausilipulla käyttäjä saa ajaa alle 30 minuutin matkoja rajattomasti. Puolen tunnin yli menevästä ajosta veloitetaan 1€/alkava 30min.

Opiskelija hinnat:

Ilman kausilippua: 0,5€/

5€ /päivä, voimassa 24h

15 €/ kuukausilippu, voimassa 30 päivää

30 €/ 3 kuukauden lippu, voimassa 90 päivää.

 

Kausilipulla käyttäjä saa ajaa alle 30 minuutin matkoja rajattomasti (ilman lisämaksua). Ensimmäisen puolen tunnin yli menevästä ajosta veloitetaan 1€/alkava 30min.

Ilman kausilippua: 0,5€/30 min.

 

Pyörän QR-koodin löydät sekä ohjaustangosta että pyörän takaosasta. Sen skannaaminen onnistuu helposti sovelluksen kautta. QR-koodin lukija lukee koodin automaattisesti ja lukko aukeaa. Sovellus muistuttaa sinua kytkemään Bluetooth-yhteyden puhelimestasi päälle, sillä se on välttämätöntä käyttäessäsi palvelua.

Ajettuasi pyörällä, pysäköityäsi sen jollekin EASYBIKE-parkeista ja lukittuasi pyörän älylukon, voit tarkastella matkasi tietoja. Sovellus näyttää, kuinka pitkän matkan olet ajanut, arvion poltetuista kaloreista sekä säästetyistä hiilidioksidipäästöistä matkasi aikana.

Jokaisella käyttäjällä on myös oma kutsukoodinsa, jota jokainen voi jakaa ystävilleen. Jos ystäväsi käyttää sinun antamaasi kutsukoodia rekisteröityessään palveluun, ansaitset rahaa käyttäjätilillesi!

Lue lisää EASYBIKEn sivuilta!